Најновије

ДАЧИЋ: Север никада нећемо дати

На зеленом столу током преговора Београда и Приштине сигурно неће бити две ствари - да КиМ буде аутономија унутар Србије и да Србија призна једнострано проглашено Косово. Север КиМ нећемо никада дати, ту дилеме нема.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Ово је у понедељак поручио министар спољних послова Ивица Дачић, додајући да током расплитања косовског чвора засад постоји само идеја о разграничењу.

- Шта можемо још? Немамо територијалну повезаност да сви крајеви где живе Срби остану у Србији. Они који се противе разграничењу треба да знају да је целовито Косово једино могуће као независна држава. Тражи се компромис, а лавине отпора велике су и у Београду и у Приштини - рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Он је навео да се може очекивати да се настави притисак на Србију да призна Косово и да север припадне Косову, као и да ће се условљавање манифестовати успоравањем пута ка ЕУ:

- То може довести до тога да неко на КиМ направи планове за "косовску Олују", да ће Србија на то можда морати да реагује, да уђе у сукоб са Кфором, затражи помоћ Русије... - наводи Дачић, и додаје да је циљ међународна конференција.

Шефица европске дипломатије Федерика Могерини рекла је да верује да у наредним месецима постоји реална шанса за постизање свеобухватног, правно обавезујућег споразума о нормализацији односа.

Лазански ућуткао усташе за сва времена и открио потресне детаље из Јасеновца. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА