Најновије

ПЕНТАГОН СЕ ВРАТИО НА СТАРУ СТРАТЕГИЈУ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Ово су примењивали током Хладног рата

Команда америчке војске поново је овладала тактиком тренутног распоређивања трупа, прилагођавајући се новој стратегији америчког Министарства одбране, познатој као "динамична употреба снага", пише гласило Пентагона, лист Stars & Stripes.

Амерички тенк (Фото: US Army)

Стратегија укључује војску која одржава "равнотежу снага сa непријатељем кроз непредвидљивије кретање војника", истиче се у публикацији.

Пентагон је већ применио стратегију у пракси: почетком марта, 1.500 пешадинаца који су били на артиљеријским вежбама у граду Ел Пасо у Тексасу, брзо су распоређени у Пољску. Ова тактика подсећа на време Хладног рата, када је мобилизација трупа без претходне најаве била главна карактеристика војне стратегије за борбу против Совјетског Савеза, наглашава се у чланку.

“Ово ће се редовно пратити. За сваког од наших противника на било ком месту то ће бити непредвидљиво, што је добро за нашу националну безбедност. Све је то питање одвраћања (непријатеља) и спремности (трупа)“, рекао је генерал-мајор Џон Гронски, заменик шефа Националне гарде САД у Европи.

Крајем фебруара постало је познато да Пентагон развија нову стратегију вођења рата као одговор на претњу сукоба с Русијом, Кином и другим противницима. То је саопштио начелник америчког ваздухопловства генерал Дејвид Голдфајн.

На овом концепту раде представници ваздухопловства и морнарице, као и других војних родова. Идеја је да се тајно продре у непријатељску територију на мору, на копну и у ваздуху да би се непријатељставио у тежак положај. Главну улогу у овом плану играју амерички ловци Ф-35. За имплементацију ове стратегије потребно је око 135 милијарди долара.

Лиме је ојачан руски бомбардер Ту-22, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америчка и британска војска у Пољској

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА