Najnovije

Svađa poslanika oko "Utiska nedelje"

Početak redovnog zasedanja i raspravu o predlozima zakona danas je u Skupštini Srbije obeležila polemika poslanika o emisiji "Utisak nedelje".
Zabranjena (Foto: JuTjub)

Zabranjena (Foto: JuTjub)

Polemika o emisiji "Utisak nedelje" Olje Bećković, koja se donedavno prikazivala na B92, izbila je između poslanika ladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Babića i opzicione Nove stranke (NS) Vladimira Pavićevića. Poslanik Nove stranke je u raspravi o izmenama zakona o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji, pomenuo "Utisak nedelje" i pitao zašto je premijer Aleksandar Vučić ukinuo tu emisiju koja je na programu bila 24 godine.
Pročitajte još:
Pavićević je naveo da izmene zakona govore da se "uključio alarm" zbog budžeta Srbije i pozvao potpredsednicu Vlade Kori Udovički koja je te predloge obrazlagala poslanicima, da poruči premijeru Vučiću da bi bilo dobro da dođe u Skupštinu i da govori o stanju u budžetu, kako bi mu poslanici postavili još nekoliko pitanja, među kojima i zašto je ukinuo "Utisak nedelje". "Vi ste, gospođo Udovički, za mene utisak nedelje", rekao je Pavićević povodom izmena Zakona o javnoj svojini koji je, kako je ocenio, Vlada predložila da bi se "neodgovornim osobama produžili rokovi". Šef poslaničke grupe vladajuće SNS Zoran Babić je rekao da se Pavićevićeva ocena o "Utisku nedelje" "graniči s bezobrazlukom" i podsetio da je B92 privatna RTV-ustanova. "Ukoliko neko misli da premijer može da određuje pravila u privatnoj kompaniji, to je bezobrazno u najmanju ruku, i zaslužuje osudu", rekao je Babić i dodao da opozicija može da kritikuje "sve i svašta", ali da mora da postoji pravno utemeljenje, a ne "utemeljenje u bezobrazluku". Pavićević je upitao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zašto nije reagovala i zaštitila dostojanstvo parlamenta od pominjanja "bezobrazluka" - što je izgovorio poslanik SNS. Skupština je danas završila načelnu raspravu o izmenama zakona o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji, a sednicu će nastaviti sutra, raspravom o Prelogu zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme. Izvor: NUNS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA