Najnovije

UZVRAĆAJU UDARAC: Islamska država u ofanzivi na Kobane

KOBANE - Grupa Islamska država danas je pokrenula novu ofanzivu na grad Kobane na severu Sirije, naveli su aktivisti sirijske Opservatorije za ljudska prava, kao i jedan kurdski zvaničnik.
Islamska država (Foto: sunnewsonline.com)

Islamska država (Foto: sunnewsonline.com)

Islamisti su najpre granatirali Kobane sa pozicija oko grada a zatim se i unutar grada mogla čuti pucnjava iz automatskog oružja, javila je agencija AP. Američka Centralna komanda saopštila je da je u jednom vazdušnom udaru uništen komad artiljerijskog naoružanja IS, a tokom popodneva ratni avioni koalicije na čelu sa SAD nadletali su Kobane. Visoki lokalni zvaničnik Idris Nasan rekao je da su borbe koncentrisane na južnom i istočnom obodu grada, navodi AP. On je rekao da islamisti veruju da mogu da uđu u grad, ali da je to samo njihov san i da nisu uspeli da osvoje Kobane uprkos tome što ga napadaju već duže od mesec dana.
Pročitajte još:Ustanici Luganska zaplenili od ukrajinske armije NATO tenk „Leopard“
IS je pokrenula ofanzivu na taj grad sredinom septembra i zauzela desetine sela oko Kobanea pre nego što je ušla u njegove pojedine delove. Zbog žestokih borbi 200.000 ljudi je bilo prinuđeno da pobegne iz te zone u susednu Tursku, podseća AP. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA