Najnovije

NEMAČKA: Neredi na ulicama policija se sukobila sa desničarima!

KELN - Nemačka policija upotrebila je danas vodene topove i suzavac u sukobu sa pripadnicima ekstremne desnice, koji su se okupili u Kelnu da demonstriraju protiv islamističkog ekstremizma, ali su postali nasilni, saopštili su zvaničnici.
Neredi u Nemačkoj (Foto: zuerst.de)

Neredi u Nemačkoj (Foto: zuerst.de)

Predstavnik gradske policije rekao je da bili angažovani policajci u opremi za razbijanje demonstracije kako bi smirili situaciju pošto su demonstranti na policiju bacali boce, kamenice i petarde. Demonstranti su prevrnuli i jedno vozilo. U sukobima  policije sa demnostranitma povređeno je 13 policajaca i jedan demonstrant, rekao je predstavnik policije Andre Fasbendere. Šest ljudi je privedeno, a prema njegovim rečima uslediće nova hapšenja nakon pregledanja video snimaka. Na skupu u Kelnu je učestvovalo oko 2.500 fudbalskih navijača iz čitave Nemačke, koji su se okupili pod sloganom "Huligani protiv salafista", javio je AFP. Demonstracije su organizovale desničarske grupe i pripadnici nemačkih navijača.
Pročitajte još:Govor mržnje: Obama izjavio da su Rusi isto što i ebola!SKANDAL: Zbog pedofilije prekinuto snimanje rijaliti programa!
Na kontramitingu okupilo se oko 500 levičarskih ekstremista navela je francuska agencija. Ranije ovog meseca Kurdi u Nemačkoj su se sukobili sa radikalnim muslimanima u Hamburgu i još nekim mestima zbog tenzija izazvanih konfliktima u Iraku i Siriji u kojima učestvuju džihadisti Islamske države, podseća AFP. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA