Najnovije

Nemački vicekancelar se viđa i sa Ružicom Đinđić

BEOGRAD - Nemački vicekancelar i ministar privrede Zigmar Gabrijel sa privrednom delegacijom dolazi danas u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će se sastati s premijerom Aleksandrom Vučićem i kolegama iz srpske vlade.
Zigmar Gabriel (Foto: JuTjub)

Zigmar Gabriel (Foto: JuTjub)

Cilj posete je, kako saopštava nemačko Ministarstvo privrede i energetike, da se Srbiji pruži podrška na njenom putu ka Evropskoj uniji, kao i da se unapredi bilateralno privredno partnerstvo. "Srbija je značajan partner Nemačke i nemačke privrede. Nemačko-srpski ekonomski odnosi su se uspešno razvijali proteklih deset godina", istakao je Gabrijel i dodao da postoji veliki potencijal za njihovo unapređenje. "Razgovaraću sa premijerom Vučićem o zajedničkim koracima kako bi ovaj potencijal obostrano još bolje bio iskorišćen. Radujem se što Srbija na putu ka Evropi tesno sarađuje sa nama. Mi ćemo i ubuduće podržavati Srbiju na ovom putu, kao i u neophodnim reformama", poručio je on uoči posete Srbiji. Program posete, kako je navedeno u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima, obuhvata sastanak tet-a-tet Vučića i Gabrijela u ponedeljak, sednicu Poslovnog saveta Srbije i Nemačke i sastanak delegacija dveju vlada.
Pročitajte još:(VIDEO) Ceo govor Vojislava Šešelja sa mitinga u Beogradu!
Pored toga, Gabrijel će se, prema saopštenju nemačkog ministarstva, sastati i sa Ružicom Đinđić, udovicom ubijenog premijera Zorana Đinđića. Nemačka je, kako je podsetilo ministarstvo u Berlinu, jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije i najveći bilateralni donator, a obim trgovinske razmene je sa oko 2,8 milijardi evra 2013. godine dostigao novi rekord. Gotovo izjednačen trgovinski bilans pokazuje da Nemačka i Srbija imaju partnerstvo na ravnopravnim osnovama, zaključuje se u saopštenju nemačkog vicekancelara. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA