Najnovije

Novak: Ne “pucajte“ u Federera

Dok su se forumi užarili pod temperaturom negativnih komentara, a komentatori naoružali otrovnim strelicama koje ispaljuju ka Rodžeru Federeru, najbolji teniser sveta Novak Đoković je stavio štit ispred Švajcarca.
Đoković - intervju posle pobede! (Foto: JuTjub)

Đoković - intervju posle pobede! (Foto: JuTjub)

Više je Nole branio rivala iz Bazela i njegovu odluku da se povuče, nego što je isticao sebe, svoje rezultate i novi istorijski uspeh do kog je došao uzevši treću uzastopnu krunu na završnom mastersu. Zato i ne čudi što je posle konferencije za medije u „O2 areni“ dobio gromoglasan aplauz, i priznanje da je zaslužio epitet šampiona na terenu i van njega. - Tokom meča dublova u nedelju saznao sam šta se dešava. Odradio sam zagrevanje, spremao sam se za bitku, za meč koji sam iščekivao i koji su ljudi želeli da gledaju. Trebalo je da to bude poslednji duel sezone. Želeo sam da dam maksimum na terenu, a siguran sam i da bi Rodžer isto učinio, samo da je bio u stanju. Razgovarali smo, i kako sam shvatio, samo tri puta se u životu povukao, a igrao je preko hiljadu mečeva. Ne možete i ne treba da ga krivite. Sa druge strane, ovo je prvi put da se nije igralo finale završnog mastersa, i bila je veoma čudna situacija - rekao je Novak. Kalkulisanje Federera zbog Dejvis kupa nije razlog odustajanja, smatra Đoković.
Pročitajte još:Srđa Popović: Nisam terorista!
- Rodžer je od onih igrača koji se uvek takmiče, daju 100 odsto i bore se ako mogu. Ne mislim da je hteo da se sačuva za Dejvis kup finale. Ma nije to bio slučaj. Čak mi je rekao i da je učešće u tom meču pod znakom pitanja. Ovo je bio jedan od najvećih mečeva u sezoni za njega, kao i za mene. Po važnosti, odmah ispod finala grend slema. Novak je ispričao i kako je došlo do toga da igra egzibiciju sa Endijem. - Bio sam iznenađen, baš kao i svi drugi kad sam čuo da Rodžer neće moći da igra. Sedeo sam u svlačionici, radio rutinske stvari pred meč. Onda smo krenuli da pričamo šta možemo da uradimo da nekako ispunimo program i odužimo se publici. Dvorana je bila prepuna. Želeli su da vide susret u singlu. Srećom pa je Endi bio u Londonu. Želim da mu se zahvalim što je došao i uložio trud. Tenis je verovatno bio poslednja stvar o kojoj je razmišljao tog dana. Hteo je da se odmori posle duge sezone. Ali, stigao mu je poziv na koji se javio i došao je. Igrali smo oko sat vremena, a posle je učestvovao i u dublu. Nadam se da su navijači uživali. Naš as je istakao da jedva čeka početak nove sezone. - Sada sam na vrhuncu karijere, fizički se osećam veoma spremno. Motivisan sam da nastavim da igram na visokom nivou. Dok je god tako, trudiću se da to iskoristim i borim se za prvo mesto na svetu i najveće titule u tenisu. Rolan Garos je bio i ostao jedan od mojih najvećih ciljeva, ali želim i da ostanem na samom vrhu ATP liste - zaključuje Đoković. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA