Najnovije

DSS sa KiM za dobre odnose sa SRS

DSS sa Kosova izrazio želju da se dobri odnosi koje ta partija na Kosovu ima sa SRS prenesu i na rukovodstva te dve stranke.
DSS (Foto: DSS)

DSS (Foto: DSS)

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) ocenio je da je zadatak svih rodoljubivih snaga da se pomažu a ne sukobljavaju i izrazio želju da se dobri odnosi koje na Kosovu imaju DSS i Srpska radikalna stranka (SRS) prenese i na rukovodstva dve stranke. "Odnosi članova DSS-a i pripadnika SRS-a na Kosovu su korektni, bratski i solidarni, potvrđeni na višegodišnjim protestima i barikadama.
Pročitajte još: Rusija priprema novi humanitarni konvoj za Donbas
Želimo da takve veze budu i među rukovodstvom dveju stranaka. Svi članovi DSS-a na Kosovu visoko cene borbu Vojislava Šešelja u Hagu za državne i nacionalne interese. Iskreno smatramo da mu u tome ravnog nema, i zato se molimo Bogu za njegovo brzo ozdravljenje", navodi se u saopštenju. Kosovski odbor DSS-a negirao je Šešeljevu konstataciju da iza izbora Sande Rašković-Ivić na mesto predsednika DSS-a stoji premijer Aleksandar Vučić, ali je dodao da je to ocena "plod nedostatka kvalitetnih informacija odnosa u Demokratskoj stranci Srbije". "Glavni kritičari današnjeg režima u Srbiji su članovi DSS-a sa Kosova i Metohije i zbog njih je Vučić zatražio od NATO-a 45 minuta dozvolu da uđe sa srpskom Žandarmerijom na Kosovo da bi disciplinovao Srbe koji su odbili da izađu na izbore 3. novembra 2013. godine u režiji predsednice samoproglašene republike Kosovo Atifete Jahjage", dodaje se u saopštenju pokrajinskog DSS-a. "Pokrajinski odbor DSS-a smatra da Srbija ima moćne protivnike na Zapadu koji su udruženi sa domaćim kvislinzima u razbijanju države Srbije. Zato je zadatak svih rodoljubivih snaga u zemlji da se uzajamno podržavaju i pomažu a nikako da se među sobom glože, sukobljavaju i napadaju", navodi se u saopštenju. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA