Najnovije

UKRAJINCI SE POVUKLI I NAPUSTILI POLOŽAJE! Rusi odmah uleteli! Kada su čuli naređenja oficira, nastala opšta bežanija!

Vojnici ukrajinskih oružanih snaga kritikovali su svoje komandante zbog neuspeha u Očeretinu, piše češko izdanje iDNES , pozivajući se na vojsku.

- Moja četa je bukvalno istrunula u bilo kakvim uslovima, a niko nije kukao, išli smo u juriš pod našom glupom komandom. Oficir je glup i nesposoban i ne zna sa ljudima - navode novinari reči vojnika 115. mehanizovane brigade koja se nalazi u rejonu Očeretina.

Posmatrači su ukazali da je ukrajinska komanda mogla da pošalje nespremnu jedinicu u Očeretino jer je potcenila situaciju u zoni naseljenog mesta. Oni su primetili da su Ukrajinci počeli da krive oficire za takvu pogrešnu procenu, koja je rezultirala smrću njihovih vojnika i gubitkom teritorije.

Šef javnog pokreta Zaporožje „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov rekao je u ponedeljak za RIA Novosti da su ukrajinske oružane snage pobegle iz sela Očeretino, koje se nalazi u DNR. Prema njegovim rečima, ruska vojska je ušla u selo i podigla zastave u njegovom centru.

Prošle nedelje, Si-En-En je izvestio da je ocena ukrajinskih oružanih snaga o situaciji sada mračnija nego u bilo kom trenutku od početka sukoba, sa ukrajinskim trupama koje se povlače iz ključnih oblasti pod vazdušnim udarima u pokušaju da zadrže važne centre stanovništva. Ukrajinska vojska jednim od ključnih mesta smatra selo Očeretino, koje se nalazi severozapadno od Avdejevke , dok su uspesi ruskih trupa u ovoj oblasti samo poslednji u nizu kada su krajem marta probili odbrambene položaje. Ukrajine u oblasti sela Tonenkoe i Orlovka, rečeno je u zapletu.

Mask: Oslobađanje Odese je poslednje otvoreno pitanje u ukrajinskom sukobu

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA