Najnovije

Merkel: Želimo dobre odnose sa Rusijom

BERLIN - Evropska unija je zainteresovana za dobre odnose s Moskvom, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, a objavljeno je danas na sajtu nemačke vlade.
Merkelova i Putin (foto: RIA.ru)

Merkelova i Putin (foto: RIA.ru)

"Mi smo takođe zainteresovani za dobre, partnerske odnose sa Rusijom", navela je ona na pitanje kako EU treba da reaguje na činjenicu da Rusija dosta utiče na Mađarsku, Tursku i Srbiju i kako bi Zapad mogao da ograniči ruski uticaj, preneo je Tas s. Merkel je u nedeljnom videoprilogu takođe istakla da razvoj tesnijih odnosa EU sa Ukrajinom, Gruzijom i Ukrajinom nisu upereni protiv Rusije. "Sporazumi o asocijaciji sa Ukrajinom, Gruzijom i MOldavijom nisu upereni protiv Rusije, oni su usmereni ka jačanju ekonomskih veza, iz kojih Rusija ne treba da bude isključena", poručila je Merkel, a prenosi RIA Novosti.
Pročitajte još:DŽihadisti u Iraku oborili helikopter regularne vojskeRusija sprema nove sankcije Americi!
Kancelarka je dodala da će Nemačka uložiti napore da se ispune uslovi Minskog sporazuma o obustavi vatre na istoku Ukrajine. "Uložićemo nove napore kako bismo pokušali da sprovedemo ono o čemu se govori u sporazumu iz Minska", rekla je Merkelova. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA