Najnovije

Rusija mora da odgovori na zakon SAD o sankcijama i plan ulaska Ukrajine u NATO

MOSKVA - Američka odluka da donese zakon o sankcijama protiv Rusije i planovi Ukrajine da odustane od svog neutralnog statusa radi mogućeg članstva u NATO iziskivaće odgovarajuću reakciju Rusije, napisao je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev na Fejsbuku.
Premijer Rusije (Foto: RIA)

Premijer Rusije (Foto: RIA)

Američki predsednik Obama je potpisao antiruski zakon kojim se svaki predsednik SAD ovlašćuje da u bilo kom trenutku uvede sankcije Rusiji, što će trovati odnose Srbije sa Amerikom narednih decenija, istakao je Medvedev, a preneo Tas. Ukrajinski predsednik Porošenko je izneo pred skupštinu te zemlje predlog zakona kojim bi Ukrajina odustala od svog vanblokovskog statusa, odnosno u suštini aplicirala za prijem u NATO, što bi ovu zemlju učinilo potencijalnim neprijateljem Rusije, navodi premijer Medvedev.
Pročitajte još:Skajp pregovori Kijeva sa predstavnicima DNR-a i LNR-a PAŽNJA: 5 znakova da vam neko prisluškuje telefon!
"Obe ove odluke imaće izuzetno žalosne posledice i naša zemlja će na njih morati da reaguje", zaključuje Medvedev. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA