Najnovije

U Minsku otpočeli mirovni pregovori

MINSK - Dugoočekivani pregovori Kontakt grupe o rešenju ukrajinske krize počeli su danas u beloruskoj prestonici Minsku.
Novorusija (Foto: novorosinform.org)

Novorusija (Foto: novorosinform.org)

Predstavnici Ukrajine, proruskih snaga, Rusije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) stigli su na mesto gde će sastanak biti održan, preneo je AP. Medijima nije dozvoljen pristup, a druga runda razgovora zakazana je za petak. Tema razgovora biće mere na obezbeđivanju stabilnog prekida vatre na istoku Ukrajine, gde je, prema podacima Ujedinjenih nacija, u sukobima ukrajinske vojske i proruskih snaga, od aprila, život izgubilo 4.700 ljudi. Vodeća ličnost OEBS-a od početka pregovora, Heidi Tagliavini, izjavila je da će učesnici razgovarati o povlačenju teškog naoružanja, kompletnoj razmeni ratnih zarobljenika i dopremanju humanitarne pomoći.
Pročitajte još:Vladimir Putin čovek godine u Rusiji
Prethodna runda razgovora u septembru rezultirala je prekidom vatre, koji je u više navrata kršen. Sastanak Kontakt grupe, koju čine predstavnici Ukrajine, Rusije i OEBS-a, izvorno je trebalo da bude održan u Minsku između 9. i 12. decembra, ali je odložen na inicijativu ukrajinskih vlasti. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA