Najnovije

U protekla 24 sata poginulo je sedam, a ranjeno 30 ukrajinskih vojnika

KIJEV - U protekla 24 sata poginulo je sedam, a ranjeno 30 ukrajinskih vojnika u vojnoj operaciji ukrajinskih snaga na istoku Ukrajine, izjavio je danas portparol Ukrajinskog saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Lisenko.
Ukrajinski vojnik (dv.de)

Ukrajinski vojnik (dv.de)

On je rekao da su proruske snage granatirale stambene oblasti u Donjecku i da je tom prilikom poginulo šest, a ranjeno osam civila. Ukrajinski savet za nacionalnu bezbednost i odbranu je demantovao da su ukrajinske snage danas granatirale ruski pogranični grad Donjeck u regionu Rostov. Lisenko je kazao da je ključni zadatak ukrajinskih snaga da oslobode teritoriju Ukrajine od "terorista, bandita i plaćenika", navodi Itar-tas. Strelkov: Kijev želi da uvuče Rusiju u rat provokacijama Ukrajinska vojska granatirala je rano jutros sa svoje strane granice ruski pogranični grad Donjeck, u Rostovskoj oblasti, kako bi uvukla Rusiju u oružani konflikt, upozorio je danas ministar odbrane samoproklamovane Donjecke Narodne Republike (DNR) Igor Strelkov za televiziju Raša lajf njuz. Jedna od granata je pogodila privatnu kuću, ubivši jednu i teško ranivši dve osobe, prenosi Itar-tas. Nakon što je prethodno ukrajinska armija koristila i hemijsko oružje, u blizini Semjonovke, Strelkov ističe da više nema nikakve sumnje u pogledu namera vlasti u Kijevu "koje nemaju ni časti ni savesti". Kaznena operacija snaga Kijeva protiv regiona Donjecka i Luganska, koje žele da vrate pod svoju kontrolu, odnela je dosad na stotine života, dovela do ranjavanja gotovo hiljadu i po ljudi, uništila brojne građevine i primorala desetine hiljada osoba na bekstvo iz Ukrajine. Moskva je više puta pozivala ukrajinske vlasti da obustave operaciju i stupe u dijalog sa stanovništvom na jugoistoka zemlje.
Pročitajte još:(VIDEO) U Lugansk ušle dve kolone tenkova i borbene tehnike Narodne vojskeUkrajinska granata ubila ruskog civila
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA