Najnovije

LAZANSKI: Malezijskim avionom ruše Putina, po istom receptu su doveli Gorbačova na vlast!

BEOGRAD - Vojni analitičar Miroslav Lazanski, gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u, postavio je pitanje  "Zašto se u predvčerje bitnih geopolitičkih strateških prelomnih trenutaka u svetskoj politivci događaju obaranja aviona". Lazanski je podsetio da je upravo jedan slučaj obaranja aviona poslužio da se u SSSR na vlast dovede Mihail Gorbačov i Perestrojka. 
Emsija OKo na RTS (Foto: printskrin)

Emsija OKo na RTS (Foto: printskrin)

- 1. septembar 1983 godine na kraju ere Hladnog rata dogodilo se oboranje aviona južnokorejskog KAL-007 na letu iz Enkonjidža za Seul. On je ušao u vazdušni prostor SSSR iznad Sahalina, leteo izvan civilnog koridora, sa kompletno ugašenim svetlima, sa ugašenom navigacijom, nije odgovarao na pozive na međunarodnoj frenkfenciji sovjetskih lovaca SU-15 da se identifikuje i on je oboren 35 sekundi pre nego što je izašao iz vazdušnog prostora SSSR. Posle se utvrdilo da je u njegovoj radarskoj seni leteo američki špijunski izviđački avion EC 130. Tada je smenjen kompletan sovjetski vojni vrh. Maršali su smenjeni, ministar odbrane... Onda je došao Gorbačovi Perestrojka. Ovo je sada udar na Putina. Zašto je tajming ovog malezijskog aviona baš sada? Zato šti su snage Ukrajinskog vlade doživele nekoliko žestokih udaraca. Situacija na frontu nije išla u prilog Vladi u Kijevu. Rusija je dala nekoliko saopštenja da, ukoliko se nastavi gađanje njene teritorije, da će selektivno pristupiti gađljanju određenih ciljeva po Ukrajini. Zatim imate BRIKS, posetu Putina Južnoj Americi. Imate jednu neverovatnu ofanzivu Moskve. Sa ovim obaranje malezijskog aviona Moskva je pacifikovana, bar na nekoliko dana. Oni se sada bave saopštenjima - rekao je Lazanski.
Pročitajte još: NEVEROVATNO: Slučaj „Plišano majmunče“ – antiruska medijska prevara! (VIDEO)
On je postavio i pitanje "kome trebalo rušenje ovog aviona". - Amerika je sebi zacrtala novu strategiju, a to je rušenje Putina. Oni idu na to. NJima ne odgovara ovo što se dešava sa BRIKS-om, novom međunarodnom bankom...  - objasnio je Lazanski. Pored Lazanskog u emsiji Oko na RTS- su gostovali vojni komentator Aleksandar Radić i diplomata Dušan Spasojević. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA