Najnovije

Proruske snage oborile dva ukrajinska aviona Suhoj-25!

KIJEV - Proruske snage su danas na istoku Ukrajine oborile dva borbena aviona ukrajinske vojske, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.
Sila s nami! (Foto: JuTjub)

Sila s nami! (Foto: JuTjub)

U saopštenju se navodi da su borbeni avioni Suhoj-25 oboreni oko 13,30 sati po lokalnom vremenu na području planine Saur Mogila na istoku Ukrajine, prenela je agencija AP. Zasad nije poznato šta se dogodilo sa pilotima, a portparol Ministarstva odbrane Aleksej Dmitraškovski je izjavio da se u svakom avionu nalazilo najviše po dva člana posade. Proruske snage saopštile su ranije da su odstupile od tri naselja i aerodroma u Donjecku, koji su ranije opkolili, tvrdeći da su zauzeli nekoliko sela i da su opkolili grupu ukrajinskih snaga jugoistočno od tog grada na istoku Ukrajine.
Pročitajte još:Proruske snage u Donjecku se povukle!
Snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštile su juče da su blokirale aerodrom u Donjecku i zaustavili ofanzivu ukrajinske vojske na Donjeck, podseća Ruska informativna agencija (RIA) Novosti. Ta agencija prenosi izjavu komandanta proruskih snaga Igora Strelkova da su napštena naselja Karlovka, Netajlovo i Pervomajskoje, gde nisu imali mnogo pripadnika. "Povukli smo se bez gubitaka u tehnici i sa beznačajnim gubicima u ljudstvu", rekao je on i dodao da su "protivnici deblokirali aerodrom i došli neposredno do severozapadne periferije Donjecka". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA