Najnovije

Udovički: Srbiju čeka "grčki scenario" i ekonomski krah!

BEOGRAD - Ako se situacija u državi do kraja godine radikalno ne promeni Srbija će doživeti grčki scenario i svi ćemo raditi samo za otplatu kamata, izjavila je danas potpredsednica vlade Kori Udovički.
Udovički: MMF ili smrt! (Foto Jutjub)

Udovički: MMF ili smrt! (Foto Jutjub)

Udovički je rekla da će se bez tih promena izgubiti poverenje donatora i globalnih finansijera, ali i poverenje Međunarodnog monetarnog fonda sa kojim, kako kaže, moramo da sklopimo aranžman. Ona je, učestvujući na regionalnoj konferenciji o projektima za mlade, poručila da građani moraju da shvate da nešto što je dobro neće doći tek tako što nam neko daje i poklanja. ''Vlade su ranije popuštale pod pritiskom i očekivanju da se nešto da i tako smo danas došli u situaciju da smo zemlja sa najvećim budžetskim deficitom i da nam je spoljni dug udvostručen za samo nekoliko godina i što je najgore on nastavlja da raste munjevitom brzinom'', rekla je Udovički.
Pročitajte još:

Ogroman rast elektronske trgovine u Rusiji

Ona je podvukla da građani treba da shvate da promene sada moraju da zabole kako nas kasnije ne bi bolelo još više. Kasnije bi, kako upozorava, došli u sličnu situaciju u kojoj je Grčka. ''Bez promena doći ćemo dotle da zemlja više ne bude u stanju da finansira svoje dugove. To je situacija kada je dug toliki da kamate samo rastu i da zapravo svi radimo samo za otplatu kamata'', rekla je Udovički na regionalnoj konferenciji o projektima za mlade. Upitana da prokomentariše smenu direktora u javnim preduzećima, ona je rekla da će konkursa biti, kao i da se o tome i dalje dogovara na vladi. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA