Najnovije

GORLOVKA: Desetine mrtvih u novoj kaznenoj operaciji kijevske hunte

DONJECK - Više desetina civila poginulo je u raketnom i minobacačkom napadu ukrajinske vojske na centar grada Gorlovka na istoku Ukrajine.
Razaranje u Gorlovki, foto: Crisisua.net

Razaranje u Gorlovki, foto: Crisisua.net

Procenjuje se da je poginulo između 20 i 30 ljudi, dok broj ranjenih nije poznat, javili su lokalni mediji u Donjecku, a prenosi Itar-Tass. Minobacački i raketni napadi došli su sa oboda grada, preneli su mediji. Ukrajinska vojska i danas granatira južne delove Donjecka, što je postalo novo krizno žarište na mapi grada, izjavili su zvaničnici Donjecka za RIA Novosti. Borbe između ukrajinskih i proruskih snaga su se ranije uglavnom vodile na severozapadnoj periferiji Donjecka, preneo je Glas Rusije. Rakete "Grad" su uglavnom padale na kafiće i stambene objekte, a još nema podataka o ranjenima i poginulima.
Pogledajte i:Kontraofanziva proruskih snaga u Donjecku i Lugansku: Srušen SU-25 kod GorlovkePAŽNJA: U Gorlovku srušen ukrajinski Suhoj-25 i zarobljen pilot!(VIDEO) Rusi jači i od šok bombi, zauzeli policijsku stanicu u gradu Gorlovka!
Uzbuna za vazdušnu opasnost se čula i u Lugansku i taj grad se sprema za novi avionski napad. Artiljerijska paljba čula se danas i na jedan kilometar od mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih boraca, javlja Frans pres sa lica mesta. AFP dodaje da se vidi gust dim i da neki meštani beže. Obližnji kontrolni punkt proruskih aktivista je napušten. S druge strane, međunarodni istražitelji otkazali su putovanje do mesta pada aviona zbog sukoba, izjavio je predstavnik misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na licu mesta. U petak je u napadima ukrajinskih snaga na gradove na istoku zemlje, koje pod kontrolom drže proruske snage, poginulo 19, a povređeno 60 ljudi. Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA