Najnovije

Ovako i vi možete pomoći odbrani Novorusije!

MOSKVA - Rusko udruženje Kosovski front, poznato po brojnim akcijama pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, pozvalo je građane Srbije da se uključe u akciju pomoći snagama Novorusije.
- "Kosovski front" aktivno učestvuje u borbi za Novorusiju. Mnogi ruski dobrovoljci koji su ratovali za srpski narod danas se bore i rukovode narodnom odbranom Donbasa. Mnogi aktivisti pokreta stupili su u redove branilaca Novorusije. Među njima je i rukovodilac kostromske podružnice Kosovskog fronta Dmitrij Talantov. Predstavnik pokreta «Kosovski front» Aleksandar Kravčenko dopremio je po nalogu igumana Sergija Ribka i predao lično ministru odbrane DNR Igoru Ivanoviču Strelkovu ikonu svetog Georgija Pobedonosca s njegovim časnim moštima. Mi verujemo da će pravedna stvar pobediti i sveti Georgije raščistiti svojim duhovnim mačem put pobedonosnoj vojsci Novorusije - saopštavaju iz Kosovskog fronta. Do sredine jula pokret "Kosovski front" prikupio je u okviru akcije "Kosovski štit" oko 200.000 rubalja što je oko 4.000 evra. - Veći deo tih sredstava upućen je braniocima Novorusije: kupljeni su lekovi, radio-stanice,a takođe je pružena pomoć u formiranju srpskog dobrovoljačkog odreda i odreda vernog kozaštva. Pokret "Kosovski front" nastavlja sa prikupljanjem pomoći u materijalnim sredstvima za branioce Donbasa. Od sad će se pomoć upućivati slovensko-srpskom odredu "Jovan Šević". Pozivamo sve podružnice pokreta "Kosovski front", aktiviste pokreta, one koji odobravaju te ideje i sve neravnodušne ljude da učestvuju u akciji "Kosovski štit Novorusije".
Kako uputiti pomoć iz Srbije Pomoć se može predati predstavniku Ruskog pokreta «Kosovski front». Kontakti: Željko Đurović +38160-50-10-855 zeljkokraljevo@gmail.com https://www.facebook.com/kosovski.front.ru Račun za novčanu pomoć: 205-9001019347779-02 «Kosovski front» se obavezuje da daje potrebne izveštaje o svim primljenim i potrošenim sredstvima. Informacije o toku akcije «Kosovski štit – Novorusija» mogu se videti ovde na sajtu Kosovski front.
Predsednik organizacije "Kosovski front" je Aleksandar Kravčenko koji je kao ruski dobrovoljac dva puta ranjavan tokom rada u Bosni i Hercegovini. Kravčenko, iako ratni invalid, tokom bombardovanja 1999. godine boravio je u Prištini gde je pomagao pristiglim ruskim dobrovoljcima. Posle okupacije Kosmeta, njegova organizacija se posvetila pomoći srpskom stanovništvu. Pročitajte još: (MAPA) Situacija na istoku Ukrajine Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA