Najnovije

STRELKOV: Danas smo izgubili 30 boraca ali smo naneli teške gubitke neprijatelju

DONJECK  -U blizini grada Toreza vođene su kontinuirane žestoke borbe između proruskih snaga i Ukrajinaca. Ukrljajinski napad je odbijen u celosti, rekao je na konferenciji za novinare, ministar odbrane Novorusije Igor Strelkov.
Igor Strelkov (Foto: cassad.net)

Igor Strelkov (Foto: cassad.net)

- Borbe su izuzetno žestoke. Protivnik je bacio u borbu čak i za mene je neobičan broj oklopnih vozila ... 200-250 vozila - objasnio je on. Prema njegovim rečima, snage bezbednosti imaju za cilj da opkole Donjeck. - Kao rezultat žestokih borbi, napada je uspešno odbijen, neprijatelj je već počeo da se povlače - rekao je Strelkov. - Stepanivka, Dubrovka i Saur-Mogil su ostali mu našim rukama - rekao je on. Prema Strelkovu neprijatelj je pretrpio velike gubitke. - U Marinovka smo zarobili tri oficira, 9 vozila im je uništeno -dodaje Strelkov. Prema njegovim rečima, među mrtvim ukrajinskim vojnicima pronađeni su i tamnoputi plaćenici.  - Sa naše strane je nastradalo 30 ljudi - dodao je on. - Bitka se vodi između Šahtjorska i Toreza, a trenutno pokušavamo da isteramo neprijatelja iz važnog punkta na prelatu Amrosievka - rekao je Strelkov. 
Pročitajte još: (VIDEO) Ukrajinci napadaju sa svih strana!
Ruski mediji su danas izvestili da je još 9 ranjenih ukrajinskih vojnika evakuisano u Rostovsku oblast u Ukrajini. Izvor: RIA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA