Najnovije

Rusi pamte lekcije Slobodana Miloševića

U foajeu ruskog državnog bioskopa u Moskvi "Iluzion" danas se pojavio plakat sa slikom bivšeg predsednika Srbije Slobodana Milosevića i njegovim citatima protiv Zapada, ali je ubrzo skinut, prenela je ruska televizija Dožd.
Printskrin Ddttv

Printskrin Ddttv

Internet portal Kinote, posvećen novostima u kinematografiji, preneo je da je taj bioskop isticanjem Miloševićeve fotografije i njegovih citata, u nizu fotografija poznatih režisera, "pozvao na rat sa Evropom" i "rasplamsavanje međunacionalne mržnje". Pored Miloševićeve fotografije stajao je tekst, koji se navodi kao njegov: "Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Belorusije jer vas na Balkanu smatraju takođe Rusima. Pogledajte nas i zapamtite - sa vama čine isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad - pobesneli pas na lancu - hvata vas za grlo". "Braćo, setite se sudbine Jugoslavije. Ne dozvolite da i sa vama tako postupe. Šta će vam Evropa, Rusi?", navodi se u tom tekstu i dodaje: "Mi smo nova tržišta za skupo đubre i američku demokratiju". Oleg Bočkov iz Državnog filmskog fonda Rusije, kome pripada bioskop, rekao je da nema informaciju o istaknutom plakatu, i da odluku o kačenju sa njim niko nije usaglašavao. U samom bioskopu odbili su da komentarišu, navodeći da je već skinut. Direktor "Iluziona" Nina Borodačova izjavila je da su plakat štampali i okačili zaposleni u bioskopu. "To je naš stav", dodala je ona.
Pogledajte i:Strelkov upozorio Putina: Ideš istim putem kao Milošević!Bone: Nemačka na strani Srbije od pada MiloševićaPRESUĐENO: Čanak nije radio za DB, Čanak nije bio Miloševićev agent
Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA