Najnovije

Kravčenko: Ima državljana Srbije koji se bore na strani Ukrajinaca ali to su Mađari i Albanci

MOSKVA - Predsednik organizacije Kosovski front Aleksandar Kravčenko, koji je nedavno boravio u Donjecku, potvrdio je da ima državljana Srbije koji se bore i na strani Ukrajine. 
Kravčenko: Ima Mađara i Albanaca iz Srbije na strani Ukrajinaca (Foto: Fejsbuk)

Kravčenko: Ima Mađara i Albanaca iz Srbije na strani Ukrajinaca (Foto: Fejsbuk)

Prema mojim informacijama, među ukrajinskim snagama ima državljana Srbije. Međutim, to su Albanci, Mađari i drugi. Pravoslavni Srbi se bore na strani ruskog naroda, koji živi u Ukrajini, i tu nema dileme - rekao je Aleksandar Kravčenko za list "Vesti". Kravčenko je rekao da se na strani prorusa bori oko 100 Srba, a da on lično poznaje njih 15. On je novinarima "Vesti" rekao da je preključe boravio u Rostovskoj oblasti na granici sa Ukrajinom kako bi pomogao trojici ranjenih Srba. - Zadobili su lakše povrede, zbrinuti su i sada su dobro. Neki od njih bi uskoro trebalo da se vrate kući, u Srbiju. NJih zabrinjavaju Vučićeve izjave, krivo im je zbog takvog stava srpske države. Ali, oni su uprkos tome ponosni što su bili ovde, i što su odužili svoj moralni dug i u Novorusiju došli kako bi zaštitili ruski narod u Ukrajini - ističe Kravčenko. Podsećamo, Kravčenko je juče za portal "Pravda" demantovao pisanja pojedinih srpskih medija da se bavi "regrutovanjem plaćenika" za rat u Ukrajini. Kravčenko je rekao da se njegova organizacija bavi humanitarnim radom a ne regrutovanjem, i da mu nije poznato da na strani prorusa ima srpskih plaćenika, odnosno da je reč samo o dobrovoljcima.
Pročitajte šta je Kravčenko rekao o lažnim optužbama da regrutuje plaćenike:Aleksandar Kravčenko: U Novorusiji nema srpskih plaćenika!
Izvor: Vestioniline, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA