Najnovije

Cela avijacija Ukrajine je uništena - apsolutno zbrisana!

MOSKVA - Cela ukrajinska avijacija je uništena. Ukupno 35. aviona. Nedavno, 8. avgusta, o čemu je Pravda tada pisala, Kijevu je ostalo još tri aviona, jer je 32. po redu bio srušen. A zatim je 17. avgusta u Lugansku došlo do rušenja tri aviona u jednom danu i tako je praktično kompletna avijacija Ukrajine uništena.
Suhoj-27 (Foto: army.lv)

Suhoj-27 (Foto: army.lv)

Igor Plotnicki, predsednik Luganske narodne Republike, potvrdio je na konferenciji za medije o hemijskim udarima ukrajinske Armije na prorusko stanovništvo da je armija Luganske narodne republike 17. avgusta srušila tri ukrajinska aviona: Mig-29, SU-27 i SU-25. Igor Nikolajevič Panarin, vodeći ruski stručnjak za informaciono ratovanje i geopolitičku analizu, piše i govori o ovom faktu stopostotnog uništenja ukrajinske avijacije. Panarin navodi i primer kasnijeg obaranja aviona od 20. avgusta kod mesta Novosvetlovkoj i tvrdi da taj avion može biti samo iz neke druge zemlje. Reč je o letilici Suhoj-25 koja se srušila kod mesta Novosvetlovkoja, usled neke vrste kvara avion je eksplodirao, a pilot je poginuo. "Moguće poreklo ovog srušenog aviona: Poljska, Hrvatska i Bugarska." - piše Panarin na svom FB profilu. Poljska se smatra inače najverovatnijim akterom svih zakulisnih vojnih operacija Kijeva. Poljska je i zvanično pozvala SAD i NATO da joj ukažu poverenje kao zemlji i instaliraju NATO bazu na teritoriji Poljske. Poljska vodi otvorenu anti-rusku politiku, a u ovom strateškom potezu vidi svoj politički napredak i aktivno stremi snažnijoj poziciji unutar NATO alijanse.
Pročitajte još:Ukrajinska vlada saopštila da je zauzela Lugansk!
Postoji niz informacija koje ukazuju na potpuni slom ukrajinske vojske, kao i onih koje ukazuju da će uskoro Ukrajina ostati bez finansijskih sredstava za dalji rat, a uništenje ukrajinske avijacije bi moglo značiti veliku prekretnicu u kursu ukrajinskog rata, te uticati veoma negativno po zapadno-kijevsku alijansu. Turčinov apelovao na ukrajinske vojnike da ne plaču Do fizičkog kraha ukrajinske armije možda ima još vremena, ali duhovni slom je evidentan. Proruske snage su više puta izveštavale o priznanjima zarobljenika koji su govorili o potpunom gubitku volje i morala u redovima armije Ukrajine, kao i o nedisciplini i haosu koji vlada u vojsci Ukrajine, a u nekoliko navrata je dolazilo do masovnog dezerterstva vojnika Ukrajine, te njihovog prelaska čak na teritoriju Rusije. Podsećamo da je i Oleksander Turčinov, jedan od ključnih ljudi kijevske vlade i predsedavajući Vrhovne Rade Ukrajine, javno pozvao ukrajinske vojnike da "ne plaču, nego da dostojanstveno stradaju za svoju zemlju", što su preneli i ruski i ukrajinski mediji. Turčinov je tom porukom prokomentarisao to što se u ruskim medijima pojavio snimak ukrajinskog vojnika koji plače. „U ruskim medijima se pojavio snimak vojnika koji plače pri zarobljavanju, to je nedopustivo i sramota za našu zemlju i za našu borbu. Ako ste vojnik, ginite za svoju zemlju na dostojanstven način. Nemojte da plačete.“ - poručio je Turčinov, što najbolje svedoči o duhu koji vlada u njihovim redovima. Za Kijev i Ukrajince, po svemu sudeći, predaja više nije neverovatan scenario, nego polako postaje svakodnevna opcija. Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA