Najnovije

Kravčuk: Rusija da zvanično prizna da je nelegalno ušla u Ukrajinu

KIJEV - Leonid Kravčuk, prvi ukrajinski predsednik, izjavio je da je "Putin faktički zvanično priznao da je Rusija ušla na teritoriju Ukrajine", tako što je naredio ulazak ruskog humanitarnog konvoja u Ukrajinu.
Leonid Kravčuk (Foto: lenta-ua.net)

Leonid Kravčuk (Foto: lenta-ua.net)

Kravčuk kaže je Rusija dužna da prizna da je nelegalno ušla u Ukrajinu, te da Rusija ne poštuje međunarodno pravo. "Rusija se meša u unutrašnja pitanja Ukrajine i mešaće se i dalje." - kaže Kravčuk, prenosi Dialog.Ua. Kanada, Nemačka, SAD i Velika Britanija, uključujući Andersa Fog Rasmusena, generalnog sekretara NATO alijanse, osudili su današnji  ulazak ruskog humanitarnog konvoja na teritoriju Ukrajine. Vladimir Putin, ruski predsednik, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, danas je u telefonskom razgovoru najavio da će konvoj ući i otići u Lugansk.
Pročitajte još: (FOTO) Ovako srpski četnici u Novorusiji idu na front!
Putin je Merkelovoj rekao da "bi dalje odlaganje humanitarne pomoći Lugansku bilo nedopustivo". Ruske vlasti su više puta apelovale na Kijev da obezbedi prolazak konvoja, ali je Kijev na sve načine ometao konvoj o čemu su svedočili i zvaničnici Crvenog krsta. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA