Najnovije

Turčinov: Ukrajina mora istovremeno u EU i NATO!

KIJEV - Ukrajina treba istovremeno da sprovodi reforme i integriše se u Evropsku uniju i NATO, izjavio je danas predsednik Vrhovne rade (skupštine) Aleksandar Turčinov, navodeći da se rat na istoku Ukrajine ne može zaustaviti diplomatskim putem, već tako što će ga ukrajinska Nacionalna garda dobiti.
Turčinov: Rat ne možemo izgubiti! (Foto: JuTjub)

Turčinov: Rat ne možemo izgubiti! (Foto: JuTjub)

"Procesi evropske integracije Ukrajine treba da budu sinhronizovani sa integracijom u NATO", rekao je on za Peti kanal, prenosi agencija UNN. Turčinov je dodao da je takvu integraciju potrebno sprovoditi zajedno sa sistemskim reformama unutar Ukrajine. "Mi se ne možemo u tome orijentisati na poziciju Rusije - poziciju agresora, mi smo je videli i na Krimu. Treba da se orijentišemo na sopstvene interese", kazao je Turčinov. Prema njegovim rečima, rat na istoku zemlje može se samo dobiti.
Pročitajte još: Merkel: Ako Ukrajina bude htela u Evroazijsku Uniju…
"Nesumnjivo, treba voditi diplomatske razgovore, konsultacije. Međutim, ne verujem da je moguće postići rezultate diplomatskim putem. Samo Nacionalna garda može da zaustavi rat, dobijajući ga", rekao je Turčinov. Govoreći o Rusiji, predsednik ukrajinske skupštine rekao je da je njen cilj da "uništi nezavisnu Ukrajinu" i da joj je "Ukrajina potrebna da bi obnovila Rusku imperiju". "Rusija vodi rat ne da bi zauzela Donjecku ili Lugansku oblast. Tamo je u potpunosti razrušena infrastruktura i potrebne su milijarde grivni da bi se obnovila", rekao je Turčinov. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA