Najnovije

DNR: Urajinske jedinice u okruženju se predaju, prva grupa izašla iz okruženja

Komandir bataljona ukrajinskog dobrovoljačkog "Donbas" Semen Semenčenko rekao je da su ukrajinski vojnici, koji se nalaze u okruženju kod Červohopoljska, dobili još dva sta da se predaju.
Novorusija (Novorusija.Su)

Novorusija (Novorusija.Su)

Protekle noći iz okruženja kod Ilovajska na istoku Ukrajine ka pozicijama ukrajinske Nacionalne garde u Komsomolsku povuklo se približno stotinu ukrajinskih vojnika, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov. Kako je naveo, od tog broja 28 su iz bataljona MUP-a, a ostali iz jedinica teritorijalne odbrane (TO) Ministarstva odbrane, prenele su ukrajinske i ruske novinske agencije. Pres služba bataljona "Donbas" kojim komanduje Semjon Semjončenko, saopštila je da su "već formirane kolone i određena i usaglašena maršruta" njihovog izlaska iz okruženja, prenela je ukrajinska agencija UNN.
Pročitajte još:
Semjončenko, kako prenosi RIA Novosti, tvrdi da će ukrajinski vojnici zarobljeni kod Ilovajska biti razmenjeni za "ruske komandose u Harkovu" tokom narednih dana, dok će oni koji se nisu predali biti pušteni posebni koridorom ka pozicijama ukrajinskih snaga. Ruska agencija podseća da je u ponedeljak ukrajinska služba bezbednosti saopštila da je na granici sa Rusijom privela navodno desetoricu ruskih komandosa sa oružjem i dokumentima, a izvor u ruskom ministarstvu odbrane naveo je da su oni patrolirali granicom i slučajno je prešli. Trenutno se oni nalaze u jednom od kijevskih pritvora. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA