Najnovije

"Nova stranka" traži ostavku Vlade Srbije zbog tajnih ugovora

BEOGRAD - Nova stranka zatražila je danas ostavku Vlade Srbije zbog, kako tvrde u saopštenju, "neodgovornog ponašanja i sklapanja ugovora nepovoljnih za Srbiju", među kojima su naveli onaj sa "Etihadom".
Živković ne voli tajne ugovore (Foto: JuTjub)

Živković ne voli tajne ugovore (Foto: JuTjub)

U saopštenju Nove stranke se ocenjuje da je ostavka jedini odgovoran čin Vlade, te da je normalno da se svaki građanin zapita zašto bi se u "strogoj tajnosti držale činjenice koje su dobre za našu privredu i zemlju i zašto se potpisuju ugovori koji obavezuju na tajnost". Kako kažu predsednik vlade i njegovi saradnici "igraju se žmurke" sa građanima Srbije i "kriju kako i gde troše novac poreskih obveznika, pravdajući se klauzulom iz ugovora koja obavezuje tajnost". Nova stranka se poziva na navode BIRN-a u kojima se kaže "da je država Srbija za 51 odsto vlasništva u novoformiranoj Air Serbia platila višestruko u odnosu na partnera iz UAE".
Pročitajte još:Prvi gej brak u Hrvatskoj – dva Hrvata!
U saopštenju se tvrdi da premijer Aleksandar Vučić "mesecima obmanjuje građane da će ugovor sa Etihadom biti dostupan", a da su to obećavali i ministarka Zorana Mihajlović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. NS dodaje da je 2013. godine tražila da se objavi ugovor sa Etihadom. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA