Najnovije

Težak poraz Ukrajinaca kod Marinovke

Oružane snage Novorosije (OSN) uspostavile su kontrolu nad teritorijom u zaleđini grupe ukrajinskih jedinica kod Debaljceva koja se smatra „udarnom pesnicom” nove ofanzive kijevske hunte koja se najavljuje.
Nema mira (Foto: DNR today)

Nema mira (Foto: DNR today)

Put Artjomovsk-Debaljcevo nalazi se pod artiljerijskom kontrolom OSN, pa se, čak, može govoriti i da su ukrajinske jedinice u „operativnom okruženju”. Međutim, to zasad za njih ne predstavlja neku posebnu opasnost. Jedan odred OSN opkolio je kod Ždanovke ukrajinski bataljon. Reč je o klasičnom opkoljavanju, pa iz Kijeva stigla naredba da se probojem iz Debaljceva taj obruč razbije. Međutim, pokušaj proboja je ostao – pokušaj (sa nemalim gubicima).
Pročitajte još:
Najgori poraz u vreme formalnog prekida vatre ipak su Ukrajinci doživeli kod prigraničnog mesta Marinovka. Izgubili su veliku vojnu kolonu koja je potpuno uništena. (Pogledajte video) Ukrajinci su pokušali da se probiju i do donjeckog aerodroma i da pomognu svojima koji su u okruženju, ali je jedinica koja pokušala proboj bila takođe razbijena. Izvor: Fakti  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA