Najnovije

Evo zašto Novorusija nikad neće živeti u Ukrajini (VIDEO)

MARIUPOLJ - Nemački TV kanal ZDF prikazao je u svom prilogu ukrajinskog vojnika sa nacističkim simbolima na šlemu. Vest je prikazana u više navrata u večernjim satima.
Nacizam živ i zdrav u Ukrajini, foto: JuTjub skrinšot

Nacizam živ i zdrav u Ukrajini, foto: JuTjub skrinšot

Dopisnik Bernard Lihte je prikazao vojnika sa borbenim šlemom zloglasnih Hitlerovih crno-uniformisanih vojnika elitnog korpusa. Drugi vojnik je viđen sa kukastim krstom na svoj opremi koju je imao a drugi sa grbovima bataljona Azov sa vukom i crnim suncem što su takođe nacistički simboli. Spot je snimljen u Ukrajini na ratištu kamerom norveške televizije TV2. Azov bataljon je dobrovoljačka jedinica koja se bori na istoku i pod komandom je ukrajinske vojske. Osnovan je od strane saveza desničarskih i nacionalističkih partija. Azov bataljon je otvoreno nacionalistički i svi članovi su neo-nacisti. Zastava ovog bataljona uočljivo pokazuje simbol koji podseća na Volfsangel, istaknuti simbol nacizma.
 Povezano:Evo šta o „amerikos Majdanu” i ukrajinskim neonacistima misli jedna prava Ukrajinka
Treba znati da je Ukrajina jedina zemlja u Evropi koja nije prestala da otvoreno neguje nacizam od završetka Drugog svetskog rata. Takođe treba znati da se ta ljubav prema nacizmu negovala i u vreme najčvršćeg komunizma u SSSR, jer su od ukrajinskog bunta zazirali i bivši rukovodioci Sovjetskog Saveza. U tom smislu im je poklonjen i Krim koji je bio vekovima ruski. Za vreme Drugog svetskog rata Ukrajina je ratovala na strani Hitlera i imala je nekoliko brigada Ukrajinaca sa čisto fašističkim sastavom. Za bolje razumevanje straha stanovništva na istoku Ukrajine mora da se zna da su Ukrajinci za vreme Hitlerove vladavine imali nekoliko koncentracionih logora smrti gde su ubijani Rusi i Jevreji. Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA