Najnovije

Gašić i Čepurin: Saradnja u stalnom usponu!

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasador Ruske federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin složili su se da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i da je saradnja u oblasti odbrane u stalnom usponu.
Ministar Gašić (Foto: JuTjub)

Ministar Gašić (Foto: JuTjub)

Gašić i Čepurin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane, razgovarali su o aktuelnim regionalnim i globalnim političko-bezbednosnim pitanjima. Ministar je istakao principijelan stav Srbije o poštovanju teritorijalnog integriteta svih članica Ujedinjenih nacija. Gašić se ujedno zahvalio na podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i našim naporima da sve probleme na prostoru Kosova i Metohije rešimo mirnim putem, kroz dijalog svih zainteresovanih strana. Srbija će nastaviti da sprovodi politiku vojne neutralnosti i ubuduće će sarađivati sa svim partnerima i na istoku i na zapadu, istakao je Gašić u razgovoru.
Pročitajte još: EU podržava ekonomske reforme Srbije
Gašić i Čepurin zaključili su da je potrebno nastaviti sa unapređenjem vojno-vojne, vojno-obrazovne, vojno-medicinske i vojno-tehničke saradnje. Kako je u saopštenju navedeno, Srpska vojska se priprema za posetu načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ruske federacije generala armije Valerija Gerasimova, koji će prisustvovati proslavi 70. godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma. Takođe, razgovaralo se i o predstojećoj srpsko-ruskoj vežbi specijalnih i vazdušno-desantnih snaga „Srem 2014“, koja će doprineti podizanju nivoa funkcionalnih i operativnih sposobnosti dve vojske. Zajednički je konstatovano da je Srpsko-ruski humanitarni centar za vanredne situacije u Nišu u potpunosti opravdao svoju ulogu u saniranju prirodnih katastrofa kojima smo sve češće izloženi. Posebno je istaknuta naša zahvalnost zbog izuzetno brze reakcije ruske strane nakon poplava u Srbiji, kao i dostavljanje humanitarne donacije koja je ruskim avionima dopremljena 30. avgusta i 3. septembra ove godine. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA