Najnovije

ČUDO U NAJAVI: Prva transplantacija glave

RUSIJA - Valerij Spiridonov, teško oboleli 30-godišnji informatičar iz Rusije, odlučio je doslovno da svoju glavu preda u ruke Serđa Kanavera, kontroverznog doktora koji je uveren da će moći da mu presadi glavu na telo osobe kojoj su otkazale moždane funkcije, ali joj je telo zdravo, prenosi Dejli mejl.
Spiridonov (Foto: Novinite.bg)

Spiridonov (Foto: Novinite.bg)

Spiridonov je rođen s Verdnig-Hofmanovim sindromom, spinalnom mišićnom atrofijom iz grupe naslednih bolesti, pa mu preti kraj kao posledica respiratornih komplikacija. Ako Kanavero uspe u svom pokušaju, postaće prvi hirurg kojem je tako nešto pošlo za rukom, međutim, svakako treba naglasiti da gotovo niko od njegovih kolega ne veruje da će spasiti Rusa. Štaviše, italijanskog neurohirurga u medicinskim krugovima pogrdno nazivaju „doktorom Frankenštajnom“ i njegove ideje nazivaju čistom fantazijom. Kanavero planira da istovremeno odseče glave pacijenta i donora, da kičmenu moždinu potom zalepi pomoću svog „magičnog sastojka“ – supstance koja se zove polietilen glikol, pa kod pacijenta na četiri nedelje izazove komu kako se ne bi pomerao dok je u toku „postupak prihvatanja“.
Pročitajte još:ELIKSIR BOMBA: Toliko će vam popraviti krvnu sliku da će vam lekar tražiti recept!SADO-MAZO POLITIČARKA: Snimala nasilne porniće u sedištu partije, žene mazala krvlju!
Kada se probude pacijenti bi trebalo normalno da se pokreću, osećaju svoje lice i govore istim glasom kao pre. Moćni imunosupresivni lekovi trebalo bi da zaustave odbacivanje novog tela. „Bojim li se? Naravno. Ali morate da shvatite da nemam baš mnogo opcija. Ne odvažim li se na ovu operaciju, čeka me vrlo tužna sudbina. Doneo sam odluku i sad nema povratka“, izjavio je za Dejli mejl Spiridonov, čiji će zahvat koštati nešto više od 10 miliona evra budući da će trajati najmanje 36 sati i da može biti izvedena samo u najbolje opremljenim operacijskim salama. Porodica u potpunosti podržava Spiridonova u odluci. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA