Najnovije

(FOTO) OVO JE MLADIĆ KOJI JE HTEO DA SRUŠI KRST: Ja ću poginuti, ali tog krsta neće biti!

Mirza Hatić (27), organizator ovog napada u Sarajevu, tvrdi da krst mora biti uništen zbog bošnjačkih majki čija su deca ubijena u Sarajevu i Srebrenici.
Rešio da pogine (Foto: Fejsbuk)

Rešio da pogine (Foto: Fejsbuk)

Mirza  priznaje da je on bio taj koji je organizovao grupu mladića sa ciljem da se obori krst na Zlatištu koji je podignut u znak sećanja na 6.500 hiljada ubijenih Srba u ratu u Sarajevu. Inače, Hatić je već poznat policiji, prema informacijama koje se mogu pronaći na internetu. Sarajlija je i sam potvrdio da je pokušao da sruši krst sa još 20-ak mladića, pri čemu su uspeli da ga automobilima obore do pola.
Pročitajte još:
-Krst smo rušili zbog majki kojima su ubijena deca u Sarajevu i Srebrenici. Nismo uspeli da ga srušimo, jer je policija uskoro došla i uhapsila nas. Tu su nas držali oborene na asfaltu dva i po sata. Nakon toga su nas odveli u stanicu na Pale. Nisu nas dirali, ni tukli. Pozvali su tužioca, a on nas je pustio – rekao je Hatić o dešavanjima iz prethodne noći. - Ja ću poginuti, ali tog krsta neće biti. Nama ne smeta niko, pa ni Srbi, i mi želimo mir. Ali, oni koji pokušavaju da nas zavade, to neće moći i taj krst tu ne sme biti. Ako se ne skloni za dva dana, opet ćemo ga rušiti – objasnio je on svoj stav o nemogućnosti ostanka krsta u prestonici BiH gde su ljudi ginuli 4 godine. Da podsetimo, spomen-obeležje krst na Zlatištu, napravljen kao podsećanje na srpske žrtve u ratu, shvaćen je kao provokacija od strane bošnjaka. Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA