Najnovije

Kirbi: Borba protiv Islamske države problem je celog sveta, ne samo SAD

BEOGRAD - Američki ambasador Majkl Kirbi je danas, povodom pisma predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića predsedniku SAD Baraku Obami, kojim nudi pomoć Beograda u borbi protiv terorizma, izjavio da je time Srbija istupila i doprinela rešavanju svetskog problema u borbi protiv džihadista u Siriji i Iraku.
Ambasador SAD Majkl Kirbi (prinskrin Jutjub)

Ambasador SAD Majkl Kirbi (prinskrin Jutjub)

Kirbi je rekao da je borba protiv Islamske države problem celog sveta, ne samo SAD. Ponudivši pomoć svetu, Srbija je odlučila da pruži svoj doprinos, izjavio je Kirbi. Na pitanje da li bi Srbija mogla da ima posledice, Kirbi je odgovorio da je Srbija bezbedna, jer ima jaku policiju i vojsku.
Pročitajte još:
Uvek ste u riziku kada radite pravu stvar, ali i kad ne činite ništa, rekao je Kirbi novinarima u Beogradskoj filharmoniji. Prvi korak bi trebalo da bude zakon koji bi regulisao odlazak građana Srbije u zaraćena područja radi borbe na strani džihadista. U tim borbama već učestvuju građani mnogih zemalja, kao što su SAD, Srbija, Albanija, Kosovo, Norveška, Belgija, Britanija, izjavio je Kirbi. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA