Najnovije

Kolinda u drugom krugu dobija Josipovića!?

ZAGREB - U drugom krugu izbora za predsednika Hrvatske kandidat Hrvatske demokratske zajednice Kolinda Grabar Kutarović ima prednost nad predstavnikom Socijaldemokratske partije Ivom Josipovićem, pokazuju rezultati prvih izlaznih anketa koje je za sve tri hrvatske nacionalne televizijske kuće sprovela agencija "Ipsos Puls".
Kolinda (Foto: JuTjub)

Kolinda (Foto: JuTjub)

Grabar Kitarović osvojila je 51,49, a aktuelni predsednik 48,6 odsto glasova birača, javlja Hrvatska radiotelevizija. Izlazna anketa je metoda koja na temelju odgovora birača na pitanje za koga su glasali procenjuje rezultate izbora i sprovodi se na uzorku od desetak hiljada birača. Statistička greška iznosi četiro odsto. Prvi rezultati izbora očekuju se nakon 20 časova - Državna izborna komisija će tada početi sa objavljivanjem nepotpunih i privremene rezultata.
Pročitajte još:Šešelj: Vučiću, tebi rade o glavi…
Komisija je najavila da će u 22 časa održati konferenciju za novinare na kojoj će objaviti prve neslužbene izborne rezultate šestih predsedničkih izbora u Hrvatskoj od sticanja nezavosnosti. Predsednički mandat traje pet godina i, prema hrvatskom Ustavu, niko ne može biti biran više od dva puta uzastopno na tu funkciju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA