Najnovije

Počelo oslobađanje Mariupolja, Novorusiji do Krima ostaje samo 280 kilometara

SEVASTOPOLJ- Bivši potpredsednik vlade Krima, Rustam Temirgalijev, preko svoje stranice na Fejsbuku objavio je: „Počelo je oslobađanje Mariupolja. Ukrajinska armija se povlači“.
Vojnik Novorusije (Foto: Novorosinform)

Vojnik Novorusije (Foto: Novorosinform)

Ovome je još pridodao: „Do Krima još 280 kilometara“. Ratni izveštač visokotiražnog moskovskog lista „Komsomolska pravda“ - Dmitrij Stešin - javio je sa „prve borbene linije“: „Leva obala Mariupolja gori. Priča se da je „Azov“ (elitni bataljon ukrajinskih nacionalista i neonacista u kojem ima i dosta stranaca) nekuda iščezao. U gradu je panika. Već je opredeljen drugi pravac udara“. Zvanični sajt gradske uprave ovog velikog grada na obali Azovskog mora potvrdio je da je napad u toku i navodi podatke o najmanje 20 poginulih i 83 ranjena. Ukrajinski vojni vrh je objavio da je najviše žrtava bilo na Kijevskoj pijaci, ali je iz Donjecka odmah usledio demanti. Armija DNR tvrdi da njene snage oko Mariupolja ne raspolažu ariljerijskim sistemima u čijem dometu bi bio taj deo polumilionskog grada. Istovremeno je ukazano: da je na Kijevsku pijacu i taj deo centra Mariupolja pucano iz dela grada Stari Krim koji drže ukrajinske snage.
Pročitajte još:EKSKLUZIVNO: Francuski vojnici dezertirali i prešli na stranu Novorusije!
Kako je Stešinu rekao visoki funkcioner DNR, Vladislav Brig, ofanziva snaga Donjecke i Luganske Republike trenutno se razvija u tri pravca: „Armija LNR napada Popasnuju u Troickuju. Ukrajinci - bojeći se opkoljavanja - napuštaju Đeržinsk. Opkoljavanje im, međutim, preti kod Debaljceva. Verujem da će se krenuti i u oslobađanje Mariupolja, ali ne bih da o tome sada govorim. Ako je reč o donjeckom frontu, Ukri su već napustili Jasinovatuju, za Avdejevku se i dalje vode žestoke borbe“. Upitan - kako se drži ukrajinska armija - Brig je bio kratak i slikovit: „Sad su počeli da govore o tajnom psihotronom oružju iz Rusije. A početkom septembra - kada su takođe gubili - čak su tvrdili da smo na donjecki aerodrom bacili atomsku bombu!“. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA