Najnovije

SRS: Istina o (ne)gostovanju dr Šešelja u emisiji "Ćirilica"

BEOGRAD - Milomir Marić je u nedelju 18. januara kontaktirao dr Šešelja i pozvao ga da u njegovoj emisiji gostuje u sredu 21. januara od 21 čas. Jedini uslov predsednika Srpske radikalne stranke bio je da emisija ide uživo, što je Marić nakon kraćeg oklevanja prihvatio, stoji u novom saopštenju SRS povodom skandala u vezi gostovanja dr Vojislava Šešelja u emisiji Ćirilica čiji autor je Milomir Marić.
dr Vojislav Šešelj (Foto: JuTjub)

dr Vojislav Šešelj (Foto: JuTjub)

U utorak 20. januara, Marić je saradnike dr Šešelja obavestio da ima zdravstvenih problema te da nije u stanju da realizuje emisiju 21. januara, ali je najavio svoj dolazak u sedište Stranke za petak u 10 časova. Na tom sastanku Milomir Marić je sat i po vremena bezuspešno ubeđivao dr Vojislava Šešelja da pristane na snimanje emisije i uporno odbijao da se emisija emituje uživo, u večernjem terminu, uobičajenom za tu emisiju. Vojislav Šešelj je decidno odbio svaku mogućnost snimanja emisije, ali je prihvatio da emisija bude u neuobičajenom terminu, u subotu 24. januara od 10 časova i da ide uživo. Snimljena je najava emisije i Marić je obećao dr Šešelju da će dogovor potvrditi telefonom za petnaestak minuta, ako dobije saglasnost gazda. Marić se javio Šešeljevim saradnicima tek oko 17 časova da potvrdi prepodnevni dogovor, ali i da pomeri termin emisije za 9 časova. Predsednik srpskih radikala je prihvatio novi termin i Milomir Marić je o tome obavešten. Saradnici dr Šešelja su u petak u večernjim časovima primetili da se na TV Hepi najavljuje njegovo gostovanje u Ćirilici, ali u novom terminu od 8.15 časova. Marić je taj „novi“ termirin plasirao bez konsultacija sa Vojislavom Šešeljem i sa njegovim saradnicima, koji su odmah reagovali i tražili objašnjenje od Marića koji je tvrdio da ne postoje tehničke mogućnosti da neistinitu informaciju koju je plasirao izmeni. Marićeva nemušta objašnjenja jasno su ukazivala da je posredi neko muljanje i nedobronamernost, odnosno namera da se izazove zabuna u javnosti i da se predsednik Srpske radikalne stranke ne pojavi u emisji. U nedogovorenom terminu. Šešeljevi saradnici dobili su informaciju iz službe montaže TV Hepi da imaju striktno naređenje od Milomira Marića da se plasira netačna informacija o terminu gostovanja i da se samo uz njegovu saglasnost obaveštenje može promeniti. Naravno, nije bilo govora o tehničkoj neizvodljivosti, kako je Marić tvrdio.
Pročitajte još:Srpske firme sutra u Emiratima
Milomir Marić je sve do 22 časova odbijao da gledaoce TV Hepi informiše o pravom terminu emisije. Nastavio je sa svojim drskim i neiskrenim igrama, pa je skoro sat vremena skinuo reklamu za najavu emisije. Više puta se čuo sa dr Šešeljem koji je na kraju odbio da se, pod promenjenim uslovima, pojavi u emisiji Ćirilica. Tek kada je znao da je emisija otkazana, zato što je on prekršio dogovor oko termina emitovanja, Milomir Marić je pustio kajron sa najavom emisije u 9 časova. Jutrošnja predstava koju je Marić nevešto odigrao je unapred priremljeni loš marketinški scenario Milomira Marića i njegovih gazda. Srpska radikalna stranka obaveštava javnost da je predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj spreman da gostuje na svim televizijama, kako sa nacionalnom tako i sa regionalnom i lokalnom frekvencijom, i da je jedini uslov za njegovo učešće da se emisije emituju uživo. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA