Najnovije

Dodik na zadatku usvajanja reformskih zakona

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Francuske u Bosni i Hercegovini Kler Bodoni i upoznao je sa aktivnostima koje se sprovode u RS u vezi sa pripremama i usvajanjem seta reformskih zakona, koji će biti praktičan odgovor na sugestije Evropske unije.
Milorad Dodik (Foto: JuTjub)

Milorad Dodik (Foto: JuTjub)

Dodik je ponovio da podržava poslednju inicijativu EU za brže napredovanje BiH u procesu evrointegracija i dodao da je stav o tome preneo i ministrima spoljnih poslova Nemačke i Velike Vritanije, Franku Valteru Štajnmajeru i Filipu Hamondu, saopšteno je iz kabineta entitetskog predsednika. Predsednik RS navodi da su ministri razumeli nastojanja da se u izjavi, koju bi trebalo da potpišu lideri iz BiH, uvrsti poštovanje Ustava BiH, Dejtonskog mirovnog sporazuma i uređenje BiH.
Pročitajte još:EU: Novi crni spisak i produžetak sankcija protiv Rusije
Dodik je upozorio na činjenicu da pojedini političari u BiH pokušavaju da i ovu inicijativu zloupotrebe zarad ostvarivanja stranačkih ciljeva. Entitetski predsednik i francuska ambasadorka su se osvrnuli i na nedavne terorističke napade u francuskoj, ocenivši da su francusko društvo i država, uprkos velikim izazovima, odgovorili adekvatno - demonstrirajući stabilnost i demokratičnost. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA