Najnovije

SKANDAL: Jevreji nakon komemoracije ostali zarobljeni u Aušvicu

POLJSKA - Predsednik društva rimskih Jevreja Rikardo Pacifici i njegova TV ekipa dugo će pamtiti proslavu 70. godišnjice oslobođenja zloglasnog logora Aušvica.
Aušvic (Foto: Vikipedija)

Aušvic (Foto: Vikipedija)

Godišnjica je obeležena u utorak, a nakon komemoracije Rikardo i njegova ekipa ostali su unutar logora i tri i po sata su pokušavali da izađu napolje. Temperatura je tog dana bila -9°C i pošto nisu našli drugi način, aktivirali su alarm tako da je policija došla po njih. Ne bi li ionako apsurdna situacija bila još apsurdnija, umesto da im pomognu, pristigli policajci su ekipu nesrećnog Rikarda uhapsili, piše Dejli mejl. "Ponašali su se prema nama kao prema kriminalcima. Policajci su se samo smenjivali na nama", ispričao je Fabio Peruđa koji se našao u tom društvu. "Jevreji zarobljeni u Aušvicu... Ne mogu da vam objasnim kako sam se osećao", zaključio je Peruđa.
Pročitajte još:Poljaci ne žele Ruse na proslavi oslobođenja AušvicaSDS napao Vulina: Sramota što Vulin ide u Aušvic!Sagledavanje EU od spolja je poput posmatranja sudara vozova na usporenom snimku, i to na stanici
Izvor: Večernji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA