Najnovije

Amerikanci se boje da će im Rusi uništiti kablove ispod Atlantskog okeana

Portparol RF Marija Zaharova ironično je prokomentarisala članak u "New York Times" o zabrinutosti američkih vlasti zbog povećane aktivnosti ruskih podmornica pored američkih okeanskih instalacija.
971 "Ščuka-B" (Foto: Jutjub)

971 "Ščuka-B" (Foto: Jutjub)

„Najbolji odgovor na pitanje „šta vas najviše brine u ovo doba godine” dat je u članku "New York Times"", napisala je Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici. „Jednom rečju,  jesen” — ironično je napisala ona, aludirajući na sezonsko pogoršanje svojstveno psihički nestabilnim osobama. Uticajni američki list je objavio da se ruske podmornice, po mišljenju američkih obaveštajaca, ponašaju agresivno blizu važnih podvodnih kablova koji obezbeđuju internet praktično u celom svetu. S tim u vezi, američke vlasti su izrazile zabrinutost da prisustvo ruskih podmornica i istraživačkih brodova u rejonima gde prolaze podvodni kablovi za vezu ukazuju na planove Rusije da liši SAD interneta u slučaju sukoba, naveo je list. Predsednik odbora Države Dume RF za odbranu, bivši komandant crnomorske flote RF admiral Vladimir Komojedov, komentarišući članak "New York Times", istakao je da „Sjedinjne Države počinju da podsećaju na Švedsku, kojoj se sve vreme čini da su naše podmornice stalno prisutne u njihovim teritorijalnim vodama”. „U strahu su velike oči. Iako instalacije zaista postoje, nikakvu štetu im sigurno nećemo pričiniti ni tehnički, ni materijalno”, kazao je sagovornik agencije RIA Novosti. On je dodao da su ruske podmornice po službenoj dužnosti obavezne da se nalaze u Atlantskom okeanu i da prate američke strateške podmornice, pošto se dve trećine američkog nuklearnog oružja nalaze upravo u podmornicama.
Pročitajte još:Sirijska vojska oslobodila oblast od 120 kvadratnih kilometara kod AlepaAmerički Abrams protiv ruskog T-90: Ko je u vođstvu na globalnom tržištu oružja (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA