Najnovije

ČISTO ZLO: Islamska država punila dečije lutke eksplozivom (FOTO)

BAGDAD - Iračke snage sprečile su veliki napad Islamske države jer su pronašli i razminirali 18 lutaka sa eksplozivom severno od prestonice Bagdada.
Lutke (Foto: Conflict News Twitter)

Lutke (Foto: Conflict News Twitter)

Na meti ekstremista bili su šiiti koji svake godine prolaze stazom hodočašća. Hodočašće miliona muslimana šiita odvija se svake godine, a 2014. godine na hodočašću je učestvovalo rekordnih 17,5 miliona ljudi.Lutke sa eksplozivom otkrivene su u predgrađu severoistočno od Bagdada, a vlasti su pozvale stanovnike da prijave sve sumnjive predmete. Ranije ove nedelje Vlasti Kuvajta uspele su da uđu u trag i uhapse grupu ekstremista koju je finansirala Islamska država. Lider mreže ekstremista, čije ime nije objavljeno, priznao je da je koordinisao poslove Islamske države u Kuvajtu i kupovao od Ukrajine kineske prenosive protivavionske sisteme FN6, koji su zatim preko Turske stizali do terorista u Siriji. U međuvremenu, severni i zapadni Irak zahvaćen je nasiljem jer borci Islamske države teže da preuzmu što više teritorija. Ekstremističke grupe takođe pribegavaju brutalnim zločinima protiv etničkih i verskih zajednica.
Pročitajte još:NEVEROVATAN SNIMAK: Suhoj 30SM i TU-160 u zajedničkoj akciji! (VIDEO)DEJTONSKI SPORAZUM: Danas je 20 godina od potpisa (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA