Najnovije

BAHATI ŠARČEVIĆ: Nametnuo školi direktora protiv koga je većina roditelja i zaposlenih

Ovih dana napravljen je presedan u 70 godina dugoj istoriji Ekonomsko trgovačke škole škole u Novom Pazaru koji je izazvao bes i nevericu roditelja učenika i zaposlenih. Ministarstvo prosvete je za direktora škole imenovalo mladog Ivana Veljkovića protiv čijeg izbora je glasala apsolutna većina Nastavničkog veća i Saveta roditelja.

Šarčević (Foto: Jutjub)

Veljkovićevom imenovanju se usprotivio gotovo čitav kolektiv, a na glasanju je dobio svega osam glasova podrške dok je 114 njih glasalo za dosadašnjeg direktora Seada LJajića. Kao jedan od razloga protivljenja izboru Veljkovića zaposleni navode da je nepoznat kolektivu, ali i stanovnicima Novom Pazara.

- Zar mi u Pazaru nemamo dovoljno kvalitetnih ljudi, i Bošnjaka i Srba, koji mogu da pobede na konkursu i zauzmu poziciju direktora ove kvalitetne obrazovne ustanove u Novom Pazaru, već mora da nam ministar Šarčević nameće kadrove iz svoje partije? Cilj nije da stanemo na stranu bivšeg direktora LJajića, koji je uzgred uradio više za ovu školu nego desetak prethodnih direktora, već da apelujemo da se konkurs ponovi i da se izabere čovek iz Novog Pazara – navodi se u jednoj od peticija koju su nezadovoljni profesori i roditelji postavili na internetu.

Oni tvrde da novoimenovani direktor već preti sankcijama, kaznama i inspekcijama, kako zaposlenima ove obrazovne ustanove, tako i đacima i roditeljima, ukoliko podignu glas protiv njegovog imenovanja. Kao najodgovornijeg za novonastali problem u Novom Pazaru smatraju ministra prosvete Mladena Šarčevića koji je pokazao ogroman stepen bahatosti i samovolje i time izazvao problem u kolektivu koji je do sada dobro funkcionisa.

Kakva atmosfera vlada na jugu Srbije uoči Vučićevog obilaska saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA