Najnovije

NA KORAK DO KATASTROFE: Otvorene pretnje nuklearkama Rusije i Amerike

VAŠINGTON - Rusija je sprovela opsežna testiranja svog nuklearnog arsenala, a odmah su reagovale američke obaveštajne službe dižući tihu uzbunu, piše Washington Free Beacon.
Ruski "Topolj" (Foto: JuTjub)

Ruski "Topolj" (Foto: JuTjub)

Američke obaveštajne službe su ocenile da je Rusija time prekršila neke od dogovora iz Sporazuma o ukidanju raketa srednjeg dometa iz 1987. godine, a kao rezultat svega imamo integrisanje nove nuklearne doktrine u Vašingtonu o čijim detaljima se malo zna u javnosti. Ovo je zveckanje nuklearnim oružjem i otvoreno svojevrsno "nuklearno pesničenje dve sile", zaključuje se u tekstu Washington Free Beacon. Dok Rusija javno izveštava o svojim nuklearnim vežbama, sasvim je izvesno da strateška komanda SAD-a to radi u tajnosti, navodi američki list. Ova tajna testiranja američkog nuklearnog arsenala su deo nove doktrine koja je napravljena u Vašingtonu, a koja nosi naziv "Globalni grom 2016". List navodi i da su poslednje izjave ministra odbrane Rusije, Sergeja Šojgua, o izvanrednoj efikasnosti nuklearnih raketa ruske armije takođe otvorena pretnja Americi. Podsećamo, Rusija je sprovela testiranje u Kaljiningradskoj oblasti kompletnog arsenala tzv. baltičkih snaga armije Rusije. Tom prilikom je Šojgu izrazio ogromno zadovoljstvo rezultatima.
Pročitajte još:Evropski lideri pod uticajem Putina – jer svi žele jednu stvar!SiEnEn: Eksplozija u ruskom avionu 24 minuta posle poletanja!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA