Najnovije

INCIDENT U TIHOM OKEANU: Rusi "pozdravili" američku bazu atomskim bombama

VAŠINGTON - Uticajni vojno-politički analitički portal "Washington Free Beacon" je objavio informaciju da je ruski bombarder Tu-95 obleteo američku vojnu bazu na tiho-okeanskom ostrvu Guam, ali  da nije došlo do kršenja pravila i narušavanja vazdušnog prostora.
Tu-95 (Foto: JuTjub)

Tu-95 (Foto: JuTjub)

Informaciju je potvrdio američki vojni vrh, istakavši da se incident desio i da je ruska avijacija zaista dejstvovala oko ostrva Guam, gde američka vojska ima i vazdušne i pomorske snage. Ruski bombarder Tu-95 je bio kompletno naoružan, odnosno, opremljen atomskim bombama, ističe portal "Washington Free Beacon". To se desilo 25. novembra, kaže Dejv Istbern, major armija SAD-a, a cela stvar je bila u okviru međunarodnih prava i ne može se reći da je Rusija prekršila na bilo koji način neko od pravila. Međutim, nije uobičajeno da Rusija izvodi ovakve manevre u blizini američkih baza, te je sve od strane Amerikanaca doživljeno ipak kao svojevrsna provokacija i "manifestacija sile".
Pročitajte još:TERORISTI KAO MRAVI: DŽihadisti pobegli pravo u smrt – Rusi bunker pretvorili u grob (VIDEO)Rusija: Dobro ćemo izučiti „nove mere“ NATO alijanse
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA