Najnovije

Američki general: Kopnene snage treba postaviti na granicu sa Rusijom!

VAŠINTON- Američki general Herbert Rejmond Makmaster – direktor Centra za integraciju jedinica i borbenih sredstava Kopenih snaga SAD – javno je gugerisao svojim nadređenim i Beloj kući da se Rusija „obuzdaava na isturenim granicama”.
General Mekmaster (Foto: Vikipedija)

General Mekmaster (Foto: Vikipedija)

Makmaster je istovremeno zamenik kamndanta američkih Kopnenih snaga i zadužen je za obuku jedinica i razradu doktrine njihove „borbene upotrebe”. Po ugledu na druge visoke američke oficire i funkcionere Pentagona, i Makmaster je optužio Rusiju za vođenje „hibridnog rata”. „Nama je krajnje važno da shvatimo da je rat rivalstvo ne samo na polju boja već i bitka za to kako određeni rat doživljava javnost. U slučaju Ukrajine, rat uključuje i političko subverzivno delovanje, što Rusija posebno efikasno izvodi pod izgovorom da štiti ruskojezičnu manjinu”. Makmaster je dodatno uveren: „Rusija u Ukrajini prikriveno koristi snage za specijalne namene, u kombinaciji sa običnim oružanim snagaama”. Kao ni njegovi prethodnici, bi Makmaster nije naveo nikakve dokaze za citirane tvrdnje. Svoju preporuku -  da se Rusija „obuzdava na isturenim granicama” – Makmaster je obrazložio rečima: „To podrazumeva i korišćenje kopnenih snaga. Međutim, ja uopšte ne insistiram na primeni ove ideje u Ukrajini. Mislim, naprosto, da bi kopnene snage trebalo da se nađu na nekim isturenim linijama jer Rusija izvodi operacije ograničenih razmer i sa ograničenim ciljevima i zadacima. U obuzdavanju Rusije naše kopnene snage mogu igrati neverovatno važnu ulogu. Zato ne smemo potcenjivati njihovo istureno dislociranje”.
Pročitajte još:Belgija: Na protestu protiv nezavisnog Kosova napadnuta ambasadorka Mimoza Ahmetaj!Desničari iz Češke, Poljske i Slovačke marširali za srpsko Kosovo!
Čak je podvukao: „Što mi tu budemo suzdržaniji i kolebljiviji – to će biti verovatnije izbijanje istinski opasnog i skupog konflikta”. Makmaster je za ilustraciju naveo: Severna Koreja ne napada na Južnu – zato što zna da su sa druge strane granice i američke Kopnene snage. Makmaster je izbegao da odgovori na pitanje: šta je za njega Rusija danas – partner ili protivnik. Naglasio je da odgovor na to pitanje pripada državnom rukovodstvu SAD. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA