Najnovije

Savin: Kijev želi da reši istok Ukrajine po "šemi uigranoj na Kosovu"

MOSKVA - Leonid Savin, urednik ruskog časopisa "Geopolitika" i jedan od istaknutih ruskih politikologa, komentarisao je inicijativu Kijeva o uvođenju međunarodnih mirotvoračkih snaga na istok Ukrajine i izjavio je za radio Sputnik da postoji velika opasnost da Kijev pokušava da sprovede na istoku Ukrajine isto ono što je pod okriljem međunarodnih mirotvoračkih snaga urađeno na Kosovu.
Leonid Savin (Foto: FB)

Leonid Savin (Foto: FB)

"Glavno pitanje je ko će sačinjavati te mirotvoračke snage. Ukoliko sve krene da se vrši po modelu Kosova, onda ja duboko verujem da su Amerikanci savetovali Porošenka da sprovede tu "kosovsku" šemu na istoku Ukrajine. To treba odbiti. To će značiti iseljavanje ruskog stanovništva i čišćenje teritorije istoka Ukrajine." - kaže Savin. "Međutim, ukoliko te mirotvoračke snage podrazumevaju vojsku Ruske Federacije u smislu mešovitih vojnih mirotvoračkih jedinica, onda je takva stvar izvodljiva." - dodaje Savin. Savin je istakao da je prisustvo strane vojske u Ukrajini već činjenica i stvarnost. "U Ukrajini postoje plaćeničke vojske, a tu si i američki i britanski instruktori. Nedavno je završena obuka ukrajinske vojske koju su sproveli američki i britanski vojni instruktori. Ja to smatram zvaničnim prisustvom inostranih vojski u Ukrajini." - podvukao je Savin.
Pročitajte još:Albanac rekao Jahjagi: Srbi su pobili 20.000, a ovi lopovi sa Kosova proterali 100.000!
Ukrajinski predsednik, Petar Porošenko, zatražio je od UN i Evropske Unije da pokrenu inicijativu uvođenja međunarodnih mirotvoračkih snaga na istok Ukrajine koji je zahvaćen ratom. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA