Najnovije

ESKALACIJA: Štab armije DNR izvestio o borbama na svim delovima fronta

DONBAS - Štab armije DNR je izvestio da na svim delovima fronta bukte sukobi, te da ukrajinska armija nastavlja da granatira aerodrom u Donjecku, kao i pozicije armije DNR u reonu Peski.
Prizori iz Ukrajine (Foto: Novorosinform)

Prizori iz Ukrajine (Foto: Novorosinform)

U izveštaju se navodi i da je istočni deo fronta pod vatrom, te severni deo Gorlovke, a u oblasti Marijupolja se beleže neprekidne razmene vatre. Na svim delovima fronta i armija DNR i armija LNR vodi borbe sa ukrajinskom armijom. Ukrajinska armija koristi minobacače artiljerijskog kalibra 120mm, ali i tenkove, oklopna borbena vozila, saopšteno je agenciji Novorosinform.
Pročitajte još:Ukrajinci granatirali Donbas – poginuo ukrajinski novinar
Armija DNR je zaplenila nekoliko tenkova, borbenih vozila, ali i cele magacine municije i pešadijskog naoružanja. Armija DNR očekuje još veće udare na Donjeck, jer je primećeno grupisanje i koncentrisanje artiljerijskih snaga u pravcu Donjecka. Na svim linijama fronta beležimo stalna pregrupisavanja ukrajinske armije, stoji u izveštaju štaba armije DNR, navodi agencija Novorosinform. Uprkos stalnoj razmeni vatre i neprekidnim borbama, armija DNR je danas najavila završetak procesa uklanjanja teškog naoružanja sa prve linije fronta u cilju ispunjavanja obaveza koje proističu iz Minskog dogovora. Armija LNR je najavila da će do 3. marta ukloniti svo teško naoružanje,a da je trenutno uklonjeno oko 80% teškog naoružanja. Edvard Basurin, zamenik ministra odbrane DNR, danas je kritikovao ukrajinsku armiju ističući da su uklonili svega 15% svog teškog naoružanja i to bez kontrole misije OEBS-a. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA