Najnovije

Put do istine posejan je smrću

Roman "Irodov rukopis" višestruko nagrađivanog italijanskog autora Masima Pjetrozelija uskoro će se pojaviti u izdanju Evro-Đuntija.. Ovaj istorijski triler, pun napetosti i misterije, doživeo je odličan prijem čitalaca na Apeninskom poluostrvu, a srpski je prvi inostrani jezik na koji je preveden.
Naslovna strana Evro-Đunti

Naslovna strana Evro-Đunti

Srednji vek. Tragični događaji potresaju Rim. Nestalo je četvoro dece koja nose imena četvorice apostola jevanđelista. Leonija i Grifo, izaslanici cara Rudolfa Drugog, koji su se u gradu zatekli kako bi za cara nabavili retke relikvije, igrom slučaja uvučeni su u taj misteriozan događaj. Svi tragovi vode do ozloglašenog Majstora monograma, rimskog slikara, autora Irodovog rukopisa, knjige sa zastrašujućim bogohulnim minijaturama. Istina se krije u rimskim lagumima, gde su se nekada održavali neobični obredi i jeziva žrtvovanja. Masimo Pjetrozeli, autor romana je inženjer elektrotehnike iz Rima rođen 1964. godine. Strastveni je ljubitelj žanrovske književnosti i nagrađivani autor devet romana, čija se tematika uglavnom odvija u različitim istorijskim razdobljima njegovog rodnog grada. Jedini je autor koji je iste godine, 2014, ovenčan dvema najvećim književnim nagradama izdavačke kuće Mondadori: Uranija i Tedeski.
Pročitajte još: „Priče sa dijagnozom“ nova knjiga Marka VidojkovićaNajstrožija tajna Otomanske imperije: Objavljen video kako se kruniše sultan
Izvor: Pravda/Marija Gojković

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA