Najnovije

Snajperista Dejan Berić: Ne znam šta se dešava sa ljudima u Srbiji, propagandom su ih ubili u pojam

DONJECK - Heroj Novorusije, srpski snajperista Dejan Berić u intervjuu za Ministarstvo informisanja Donjecke Narodne Republike govorio je o svom učešću u odbrani Slavjanksa, ranjavanjima, zarobljavanju i bekstvu iz Ukrajine. Berić se osvrnuo i na stanje u Srbiji izražavajući čuđenje na pasivnost građana povodom određenih društveno-političkih događanja.
Dejan Perić daje intervju (Foto: Jutjub)

Dejan Perić daje intervju (Foto: Jutjub)

Berić je ispričao da je "po nalogu NATO" iz Tašmajdanskog parka u Beogradu uklonjen spomenik devojčici Milici Rakić ali da  javnost u Srbiji ćuti. - Ne znam šta se dešava sa ljudima u Srbiji. U Srbiji rade sistemski. Propagandom ljude ubijaju u pojam, ne dozvoljavaju im da počnu da razmišljaju. Rijaliti programima su ljude izvukli iz realnosti - rekao je Berić. Berić je ispričao i kako je posle prvog ranjavanja, dok je išao ka bolnici u Rostovu zarobljen od strane Ukrajinaca i predat bataljonu Ajdar. - Imao sam sreće jer su u mom telefonu bile slike sa ratišta. Međutim, jedan od njih koji mi je oduzeo telefon koji je bio moderan, izvadio je SIM i memorijsku karticu i odmah bacio. Tako me je nesvesno spasao - ispričao je Berić. Berić kaže da se ukrajinci nisu toliko loše ponašali prema njima dok je bio zarobljen ali da je bilo i onih koji su tukli zarobljenike. On je tada tvrdio da je radnik koji se slučajno našao u autobusu sa ruskim borcima. Ispričao je i anegdotu kako je oficiru koji ga je ispitivao i koji mu je nudio da nabavi ogroman novac za otkup oteo pušku a zatim mu je vratio. - Pružio sam mu pušku i rekao streljaj me odmah. Ko će dati za mene običnog čoveka toliki novac - rekao mu je Berić. Berić je ispričao da su otkup za njega platili Ukrajinci sa kojima je radio kao građevinac u Sočiju, a da su ga odveli u Harkov. - Ja sam njima bio šef u Sočiju i bio sam jako dobar prema njima. Oni su uzeli kredit i platili 17.000 dolara da me oslobode - rekao je on. U međuvremenu se u medijima pojavila vest da je on snajperista pa je krenula potera za njim. - Ja sam bio u Harkovu i u gradu je bila potera da me pronađu. To je bio haos - rekao je Berić. On je rekao da ambasada Srbije nije htela da mu pomogne a da je morao granicu Ukrajine i Rusije da pređe ilegalno. - Prošao sam sedam kilometara preko polja i kroz šumu. Prešao sam prvo ukrajinsku pa rusku granicu, a onda sam se vratio na rusku. Došao sam i tražio da mi urade pečat da sam ušao u Rusiju. Bilo je jako smešno. Odmah su videli da nisam Rus pa sam rekao da sam Srbin. Objasnili su da mi treba pečat da izlazim iz Rusije, a ja sam rekao da mi treba da ulazim i da sam kroz šumu došao sa druge strane granice. Tada su me okružili automatima. Ja sam reko sačekajte da vam objasnim. Kad sam im objasnio skuvali su mi kafu, udarili pečat u pasoš i skupili novac za mene jer nisam imao novca za put - ispričao je Berić. On kaže da je samo četiri čoveka preživelo iz Prve internacionalne brigade kojoj se pridružio na početku rata. - Mi smo prva jedinica koja je napdala Donjecki aerodrom još 21. maja - kaže on. On je pričao i o akcijama u kojima je ranjen. Berić je rekao da rat neće biti gotov sve dok bombe ne počnu da padaju na Kijev. - Dok oni ne osete šta je pravi rat mira neće biti - zaključio je.
Pročitajte još:(FOTO) Srpski snajperista Dejan Berić oborio je ukrajinsku bespilotnu letelicuSnajperista Berić za Pravdu: Broj Srba na frontu se povećava!Dirljivi oproštaj srpskog snajperiste od stradalog ruskog saborca (FOTO)(FOTO) Srbi odbranili donjecki aerodrom: Gomilaju se leševi ukrajinskih gardista!Dejan Berić dobio i šesto odlikovanje NovorusijeOEBS: Ne možemo potvrditi da je ukrajinska armija uklonila teško naoružanje
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA