Najnovije

Kadirov o ubici Borisa NJemcova: On je istinski ruski patrota

GROZNI - Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov naredio je Savetu za bezbednost te ruske republike da ispita sve okolnosti pod kojima je Zaur Dadaev napustio posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rusije. Zaur Dadaev je bivši čečenski policajac koji je priznao da je izvršio ubistvo Borisa NJemcova.
Ramzan Kadirov (Foto: Instagram)

Ramzan Kadirov (Foto: Instagram)

- Poznajem Zaura kao istinskog ruskog patriotu. On je od prvog dana bio pripadnih 46. OBRON puka Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije. Imao je čin poručnika - rekao je Kadirov. On je objasnio da se Dudaev posebno istakao u bici kod Benoja kada je razbijena jedna veća teroristička banda, kao i da je zbog toga dobio medalje "Za hrabrost" i "Heroj Čečenije". - Ja sam čvrsto uveren da je on bio iskreno posvećen Rusiji, bio je spreman da da život za otadžbinu. Ne razumem prave razloge i motive Zaurovog udaljavanja iz redova MUP Rusije. Možda se na to zbog bolesti svoje majke. Mediji su izvestili da je Zaur potvrdio svoje učešće u ubistvu Borisa Nemcova. Svako treba da zna, Zaur je duboko religiozan čovek, i da je on, kao i svi muslimani, bio šokiran akcijama Šarli Evdoa i komentara u prilog štampanje karikature  - saopštio je Kadirov. Kadirov je rekao da je uveren da Dadaev nije bio motivisan željom da naškodi Rusiji i da se nada da će istraga uskoro razotkriti motive ovog ubistva. Boris NJemcov je pozivao da se i u Rusiji štampaju karikatore proroka Muhameda kao podrška francuskom listu Šarli Ebdo. Po svemu sudeći, Kadirov sumnja da je ovo možda bio povod za njegovo ubistvo.
Pročitajte još:Dezertiraju i tokom primirja: Ukrajinski vojnici napustili kontrolni punktCIA priprema reorganizaciju koncetrušu se na sajberprostor
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA