Najnovije

ŠOK U KIJEVU: Hakeri objavili spisak američkih instruktora u Ukrajini

Ukrajinska hakerska grupa "Sajber-Berkut" objavila je spisak desetina zapadnih vojnih instruktora koji vrše obuku boraca u saranji sa vlasti u Kijevu. Dokumenta koja je potpisa tadašnji zamenik načelnika Odeljenja za međunarodnu bezbednost Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine navodi listu imena instruktora koji su došli i Ukrajinu. 
Sajber Berkut (Foto: alternews.cz)

Sajber Berkut (Foto: alternews.cz)

Hakeri ove grupe tvde da poseduju dokaze da će u bliskoj budućnosti Ukrajina nastaviti ofanzivu na Donjeck i Lugansk. - Od 12. aprila do 6. maja 2015. godine u Ukrajini će delovati  grupa zapadnih stručnjaka za oružje koja će sprovoditi svoje aktivnosti.  Među njima su vojni instruktori iz SAD, Poljske, Estonije, Finske, Turske, Norveške, Letonija, Francuske, Danske, Austrije, Španije, Albanije, Portugala, Hrvatske, Islanda, Nemačke i Slovačke - saopštio je "Sajber -Berkut". U dokumentu koji je bio upućen službama bezbednosti, Ministarstvu unutrašnjih poslova i šefovima uprava 17 ukrajinskih regiona, visoki zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova traži od njih da pruže svu moguću podršku "vojne grupe posmatrača na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kao svrha dolaska instruktora navedene eu  "nadzorne mere za jačanje međusobnog poverenja i sigurnosti."
Pročitajte još:Ukrajinci saopštili gubitke i izveštaj iz današnjih borbi (MAPA)SPREMAJU SE ZA RAT: Rusija, Kina i Saudijska ArabijaOČEKUJU NAPAD NA IRAN? Rusi skinuli embargo za izvoz oružja Teheranu!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA