Najnovije

ZAHARČENKO: Kijev dovlači trupe i ratnu tehniku i sprema se za napad na Donjeck

Oko Donjecka se i noćas puca iz svih oružja. Ukrajinci ne odustaju od pokušaja da glavnom gradu Donjecke Republike „zađu iza leđa”.
Zaharčenko (Foto: dialog.ua)

Zaharčenko (Foto: dialog.ua)

Poprište borbi su ponovo – već treću noć uzastopno – naselja Peski i Spartak koja se nalaze između Donjecka i njegovog aerodroma. Snažna artiljerijska paljba čuje se i u centru Donjecka. OEBS je večeras objavio da se u naselju Peski i oko njega vodi „prava bitka”. U izveštaju posmatračke misije OEBS se ukazuje da se borba vodi i kod naselja Žabunjki koje se nalazi 14 kilometara severozapadno od Donjecka. Čak se naglašava da se u borbi koriste teška artiljerija, tenkovi i minobacači. Vojni vrh DNR tvrdi da su neki zarobljeni Ukrajinci večeras otkrili: da je u gradić Avdejevka stiglo preko 20 tenkova i da posade većine čini najamnici iz Poljske. Donjecki mediji tvrde da je i večeras prva počela ukrajinska armija. Objavili su da je u bolnice za proteklih 20 sati stiglo blizu 70 ranjenih. Predsednik DNR, Aleksandar Zaharčenko, upozorio je večeras da Ukrajinci na linije fronta dovode i ratnu tehniku i dodatne snage. „Naši izviđači i obaveštajci javljaju da ukrajinska armija gomila i trupe i tehniku i da Kijev ne poštuje obavezu da velike kalibre odmakne od linija razdvajanja. Sve upućuje na zaključak da se Kijev sprema za napad na Donjeck”. Zaharčenko je čak precizirao: da su Ukrajinci tokom poslednje dve nedelje približili Donjecku preko sto tenkova, topova i druge ratne tehnike.
Pročitajte još:RUS KAD PRAVI, NAPRAVI ČUDOVIŠTE: 7 neverovatnih oružja (FOTO/VIDEO)POZIVA SE NA GADAFIJEVE UGOVORE: Libijski premijer traži pomoć od Rusije
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA